Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Legger vennskapet med Drogba på is

José Mourinho før storkamp.

 SLUTTSPILLET:  Galatasaray tok seg videre i Champions League da d slo Juventus på hjemmebane i siste kamp. Foto: NTB Scanpix
SLUTTSPILLET: Galatasaray tok seg videre i Champions League da d slo Juventus på hjemmebane i siste kamp. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 møter en av sine gamle favoritter når Chelsea gjester Galatasaray i Istanbul onsdag. Målet er å stoppe den tidligere Chelsea-helten Didier Drogba.

Det blir garantert et spesielt møte når ivorianeren møter gamleklubben i Europas mest prestisjefylte klubbturnering.

Ingen har scoret flere mål i europacupene for Chelsea enn Drogba. Hele 34 mål ble det i løpet av 69 kamper.

Og han var den store stjernen da Stamford Bridge-laget vant mesterligaen i 2012.

Først utlignet spissen til 1-1 i sluttminuttene og tvang fram ekstraomganger. De ga ingen vinner, og Drogba ble den som satte inn det avgjørende straffesparket mot Bayern München.

Det har gjort Drogba udødelig blant fansen i London.

- Det blir merkelig, men vi kjenner ham veldig godt. Og når du kjenner ham så godt som vi gjør, vet du at det ikke er snakk om noe vennskap under kampen, sier Chelsea-manager Mourinho.

Respekt Portugiseren har stor respekt for sin gamle elev.

- Før kampen vil vi være gode venner, og vi har den største respekten for en av de virkelige legendene i klubben. Under selve kampen derimot har vi en stor jobb å gjøre. Han er nemlig født for å vinne, sier Mourinho.

Drogba kom til Chelsea i 2004. Det var også Mourinhos første sesong i London-klubben. Spissen ble igjen da Mourinho forlot Stamford Bridge i 2007.

Duoen har møttes i mesterligaen flere ganger. Hver gang har Mourinho vært på vinnerlaget.

Kanskje kan Drogba gjøre noe med den statistikken onsdag kveld. Det er ikke uvanlig at spillere kommer tilbake og plager gamleklubben i fotball.

(NTB)

Hele Norges coronakart