Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Legger vennskapet på hylla

Trenerduell mellom Koeman og Rijkaard.

• Lagoppstillinger og løpende fakta fra kl. 20.45: To kvartfinaler i Champions League

(Dagbladet.no): Benfica-trener Ronald Koeman og Barcelona-sjef Frank Rijkaard var lagkamerater på det nederlandske storlaget som vant EM i 1988.

I kveld må imidlertid gammelt vennskap hvile i to ganger 45 minutter pluss tillegg, mens lagene møtes i første kvartfinalekamp i Champions League.

- Vi har spilt sammen mange ganger for landslaget, men vi vet hvordan vi skiller arbeid fra vennskap, sier Rijkaard ifølge uefa.com.

- Spillerne avgjør

Koeman vil ikke overvurdere betydningen av duellen med Rijkaard.

- Det er hyggelig, men vi spiller ikke. Det er spillerne som må vinne, sier han.

Koeman har selv vunnet europacupen som spiller for kveldens motstander. Også Benfica-kaptein Simco har en fortid i Barcelona.

TØFF JOBB: Ronald Koemans gutter stoppet Manchester United i gruppespillet og regjerende mester Liverpool i åttedelsfinalen. I kvartfinalen venter Barcelona, kanskje den aller største favoritten i årets Champions League. Foto: Reuters/Scanpix
TØFF JOBB: Ronald Koemans gutter stoppet Manchester United i gruppespillet og regjerende mester Liverpool i åttedelsfinalen. I kvartfinalen venter Barcelona, kanskje den aller største favoritten i årets Champions League. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

- Det blir en veldig spesiell kamp for meg, sier Simco, som var i Barca mellom 1999 og 2001.

Mangler Nuno Gomes

Benfica må klare seg uten sin toppscorer Nuno Gomes. Han har karantene etter gult kort i hjemmeseieren mot Liverpool i åttedelsfinalen.

- Selvsagt vil vi savne ham. Men vi har andre spillere som kan score, det så vi mot Liverpool, sier Koeman.

Fabrizio Miccoli kom inn som innbytter for Nuno Gomes på Anfield og sikret avansementet. Koeman kan likevel foretrekke å starte med brasilianske Geovanni i stedet.

Rijkaard må erstatte tre manglende forsvarere. Carles Puyol har karantene, mens Edmílson og Rafael Marquez er skadd.

Lionel Messi er dessuten strekkskadd, men med Henke Larsson og Ludovic Giuly i bakhånd trenger kanskje ikke Barca-treneren bekymre seg veldig for det.

Nedved og Del Piero ute

Legger vennskapet på hylla

Juventus stiller uten to sentrale spillere på Highbury i kveld.

Alessandro Del Piero er skadd, mens Pavel Nedved er suspendert fra kampen mot Arsenal.

Hjemmelagets Fredrik Ljungberg har en leggskade, mens Sol Campbell ikke får gjort comeback på grunn av en tåskade på trening.

• Lagoppstillinger og løpende fakta fra kl. 20.45: To kvartfinaler i Champions League.

• Din mening: Stopper Champions League-eventyret for Benfica i kveld?

GAMLE VENNER: Ronald Koeman og Frank Rijkaard er gamle lagkamerater. Her møtes de til treningskamp i 2004, mens Koeman trente Ajax.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling