Legia tapte ankesaken - får ikke spille i Champions League

Det besluttet CAS i dag.

TAPTE: Legia Warszawa og trener Henning Berg tapte ankesaken i CAS i kveld. Dermed blir det ikke Champions League-spill på det polske laget. Foto: EPA/BARTLOMIEJ ZBOROWSKI
TAPTE: Legia Warszawa og trener Henning Berg tapte ankesaken i CAS i kveld. Dermed blir det ikke Champions League-spill på det polske laget. Foto: EPA/BARTLOMIEJ ZBOROWSKIVis mer

(Dagbladet): Legia og Henning Berg tapte ankesaken, og får dermed ikke spille videre i Champions League. Det besluttet idrettens voldgiftsrett (CAS) i dag.

Dermed er det Ronny Deilas Celtic som møter Maribor i Champions League-playoff onsdag.

CAS vil likevel fortsette å se på saken, skriver de i en pressemelding. Legia har bedt om at ingen sanksjoner blir vedtatt mot klubben eller spilleren som ble satt på banen med tre minutter igjen, og vil at UEFA skal betale en kompensasjon til klubben.

UEFA opprettholdt torsdag beslutningen som førte til at Legia røk ut av Champions League-kvalifiseringen, selv om de vant 6-1 sammenlagt mot Celtic. Fredag valgte Legia å anke saken videre til CAS, men fikk altså også avslag her.

Bakgrunnen Bakgrunnen for saken er at Henning Berg med tre minutter før full tid i bortemøtet med Celtic satte innpå Bartosz Berezynski. Stillingen var 6-1 sammenlagt og Legia hadde for lengst sikret avansement, men problemet var at Bereszynski ikke var spilleberettiget.

Han hadde stått over de tre foregående kampene i europacupen, slik UEFA krevde etter rødkortet han pådro seg forrige sesong. Men hans trekampskarantene ble aldri UEFA-registrert, siden han ikke var meldt på i troppen til de to oppgjørene i andre kvalifiseringsrunde. Hans eneste funksjon i den troppen ville vært som listefyll, noe Legia ikke så poenget med.

Dagbladet har ikke lykkes i å komme i kontakt med Henning Berg i ettermiddag.