Legia tapte siste kampen før juleferien

Topper fortsatt den polske eliteserien.

JULEFERIE: Henning Berg og Legia tar juleferie som tabelledere, men tapte dagens kamp mot Górnik Leczna Foto: EPA/BARTLOMIEJ ZBOROWSKI POLAND OUT / NTB Scanpix
JULEFERIE: Henning Berg og Legia tar juleferie som tabelledere, men tapte dagens kamp mot Górnik Leczna Foto: EPA/BARTLOMIEJ ZBOROWSKI POLAND OUT / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Legia Warszawa topper den polske eliteserien, men tar juleferie med en sur følelse. Søndag ble det 1-3-tap for Górnik Leczna i siste kamp før vinterpausen.

Henning Bergs lag har slått det meste av motstand de siste ukene. I serien hadde Legia tre strake seirer før spillerne kom skikkelig ned på jorda søndag.

I stedet for en fortsatt luke på tabelltoppen på seks poeng, er toer Slask Wroclaw kun tre poeng bak etter de første 19 kampene.

- Vi gikk tom for krefter i dag og var ikke det laget vi skal være. Vi er skuffet og frustrert. Det var ikke dette vi ønsket å vise, sa Berg ifølge Legias nettsted.

Kjørt ved pause Allerede til pause lå Legia under med tre mål, til tross for et spillemessig overtak. Iallfall virket hovedstadsklubben svært overrasket på Twitter:

- En sjokkerende kveld i Leczna så langt. Vi er tre mål under med 70 prosent ballbesittelse.

Det første målet kom ved Fiodor Cernych etter åtte minutter. Lukasz Mierzejewski doblet ledelsen etter 25 minutter, mens Cernych ordnet 3-0 med sitt annet mål kort tid før hvilen.

Berg tok grep og gjorde to bytter allerede ved pause. Men det ga liten effekt. Først i det 84. minuttet satte Ondrej Duda inn det som ble et trøstemål for Legia.

Europa-vansker Den norske treneren var særlig opptatt av at Legia sliter etter å ha spilt ute i Europa. Sesongens fem tap har alle kommet tre dager etter kamp i europaligaen eller kvalifisering.

- Vi må finne årsaken til at vi feiler etter kamper i Europa. Dette er fjerde gang jeg taper en kamp etter europaligaen. I hver av disse kampene har vi spilt svakt og tapt for relativt tidlige mål. Vi må finne grunnen. Om det ikke bedrer seg, vil vi ikke vinne ligaen, sa Berg.

Mandag er Legia med i trekningen av europaligaens 16-delsfinaler i Nyon, Sveits.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer