Legia Warszawa appellerer til Celtic: Vil møtes på nytt

Kan bli nytt oppgjør mellom Berg og Deila.

SINTE:: Eier og styreformann Dariusz Mioduski (t.v.) og klubbpresident Boguslaw Lesnodorski har sendt brev og holdt pressekonferanse om situasjonen i dag. Foto: Legia Warszawa
SINTE:: Eier og styreformann Dariusz Mioduski (t.v.) og klubbpresident Boguslaw Lesnodorski har sendt brev og holdt pressekonferanse om situasjonen i dag. Foto: Legia WarszawaVis mer

(Dagbladet): Legia Warszawa har bedt Celtic om å møtes for å avgjøre hvem som har rett på playoff-plassen i Champions League.

I et åpent brev på nettsidene sine skriver den polske klubben: 

- Jeg appellerer herved til dere, som en tradisjonsrik klubb bygget på ære og integritet gjennom 126 år, om at vi i ånden til spillet og fair play kan møtes i Warszawa eller i Glasgow og avgjøre denne saken på hederlig vis.

Brevet er signert styreleder i Legia Warszawa, Dariuzs Mioduski. 

- Sjokkerende Ifølge BBC dreier det seg om en omkamp, men ut fra brevet å dømme, kan det virke som polakkene i utgangspunktet tenker å sette seg ned for å snakke. 

Legia viser i brevet til Celtics stolte historie, og stiller spørsmål ved hvordan den skotske klubben hadde følt det om de ble frarøvet muligheten til å vinne Europacupen i 1967 på grunn av en teknikalitet.  

Legia Warszawa appellerer til Celtic: Vil møtes på nytt

Om tonen var hyggelig i brevet, var ikke Mioduski like hengiven overfor Celtic på en pressekonferanse nå i ettermiddag. 

- Celtics oppførsel er sjokkerende, og det er har gjort er uakseptabelt, sier mannen som både er eier og styreformann. 

Bakgrunnen for den krasse kritikken er at den polske hovedstadsklubben ikke skal ha fått svar fra Celtic. Legia sier de har sendt brev, ringt og prøvd å komme i kontakt med skottene på Twitter. Særlig ille er det ifølge Mioduski fordi UEFA-reglenes artikkel 34, punkt fem, sier at klubber skal gå i dialog når sånne hendelser skjer. 

- Anke hele veien Det polske laget, med Henning Berg som trener, vant 6-1 sammenlagt, men ble idømt et 0-3-tap i Skottland fordi de satte innpå Bartosz Bereszynski helt mot slutten. Han viste seg å ikke være spillberettiget. 

Ronny Deilas Celtic gikk dermed videre på bortemål, etter 4-4 sammenlagt.  

I utgangspunktet skal derfor Celtic møte Maribor i utslagskamp om retten til gruppespill i Champions League, mens Legia Warzawa trakk Aktobe til kamp om Europa League-gruppespillet. 

- Vi kommer til å anke hele veien, var Henning Bergs klare beskjed etter avgjørelsen.

Flere slutter Ikke lenge etter det åpne brevet og pressekonferansen i Warszawa, kom det et nytt brev - denne gangen fra Boguslav Lesnodorski, som er president i Legia. Han mener UEFA har behandlet klubben urettferdig. 

Legia Warszawa appellerer til Celtic: Vil møtes på nytt

- Vi er helt overbevist om at sluttresultatet, oppnådd på en rettferdig måte på banen, skal være det gjeldende argumentet. Vårt ståsted har blitt forsterket de siste dagene etter reaksjoner fra den europeiske fotball-familien, som i sin helhet er rasende på dette forsøket på å undergrave en udiskutabel seier på banene med en kjennelse som står i klar motsetning til tanken om fair play, heter det i brevet.

Lesnodorski har også kontaktet UEFA for å få ta saken videre.

I tillegg til å være sinte på FIFA og Celtic, er ikke Legias toppsjefer særlig fornøyd med de som var ansvarlige for at Bartosz Bereszynski ble klarert for spill. Lesnodorski fortalte på pressekonferansen at flere personer kommer til å forlate klubben. 

- Det er flere personer som tar ansvar for det som har skjedd, og noen kommer nok til å miste jobbene sine. 

- Én av disse er Zbysek Korol. Han har jobbet i klubben i flere tiår, men nå har han sagt opp.

I tillegg skal flere andre ha stilt sine stillinger til disposisjon.

BER OM MØTE: Henning Berg og Legia Warszawa ber Celtic om et nytt møte. Foto: Leszek Szymañski / NTB Scanpix
BER OM MØTE: Henning Berg og Legia Warszawa ber Celtic om et nytt møte. Foto: Leszek Szymañski / NTB Scanpix Vis mer

Seinere søndag kveld la Celtic ut en kort pressemelding på sine nettsider

- Vi er skuffet over Legias kommentarer. Dette er utelukkende en sak for UEFA og dets prosesser. Vi vil derfor ikke gi ytterligere kommentarer for øyeblikket.   

VIDERE: Ronny Deila og Celtic tapte egentlig 1-6 mot Legia Warszawa, men gikk til slutt videre på grunn av en teknikalitet. Foto: Espen Hartvig / NTB Scanpix
VIDERE: Ronny Deila og Celtic tapte egentlig 1-6 mot Legia Warszawa, men gikk til slutt videre på grunn av en teknikalitet. Foto: Espen Hartvig / NTB Scanpix Vis mer