Aleksandr Legkov utestengt fra OL på livstid

Legkov åpner opp om utestengelsen: - Medaljen min er ren. Jeg skal slåss

Utestengte Aleksandr Legkov bryter tausheten i uttalelse publisert på Det russiske skiforbundets hjemmesider.

BEDYRER SIN USKYLD: Aleksandr Legkov (i midten) uttaler seg for første gang siden nyheten sprakk om at han er utestengt på livstid. Foto: Damien Meyer / AFP Photo / NTB Scanpix.
BEDYRER SIN USKYLD: Aleksandr Legkov (i midten) uttaler seg for første gang siden nyheten sprakk om at han er utestengt på livstid. Foto: Damien Meyer / AFP Photo / NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): - Jeg er Alexander Gennadjewitsch Legkov, langrennsløper, vinner av gullmedaljen i 50 km fellesstarten under OL i 2014 i Sotsji, og min medalje er ren. Jeg står opp og skal slåss, skriver Aleksandr Legkov i en uttalelse publisert på Det russiske skiforbundets hjemmesider.

Forrige uke bekreftet IOC i en pressemelding at Aleksandr Legkov og Jevgenij Belov utestenges på livstid fra olympiske leker og får kansellert sine resultater fra OL i Sotsji 2014.

Utestengelsen gjelder ikke vanlige FIS-konkurranser.

- I løpet av de siste dagene har jeg ikke sagt noe til media, mine fans eller andre utøvere fordi jeg var i sjokk - ikke bare på grunn av avgjørelsen, men også av omstendighetene. Jeg vil ikke si unnskyld eller forsvare meg, men jeg vil forklare, skriver Aleksandr Legkov.

Slaktet avgjørelsen

Utestengelsen skjer i kjølvannet av bevisene som er lagt fram gjennom etterforskningen av russisk statsdoping.

Legkovs advokat Christof Wieschemann slaktet avgjørelsen på sine hjemmesider.

- Med denne avgjørelsen går IOC mye lenger enn funnene som ble presentert i McLaren-rapporten uten ytterligere etterforskning og med ytterligere bevis, og går samtidig imot den allerede eksisterende avgjørelsen til CAS i samme sak. IOC dømmer dem uten bevis. Dette er en skandaløs dom. Avgjørelsen fortjener betegnelsen skandale, mener Wieschemann.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer