<strong>HAR EN PLAN:</strong> Etter en mislykket sesong i fjor tar Alexander Legkov drastiske treningsgrep før vinteren.
Foto Anders Wiklund / TT / NTB Scanpix
HAR EN PLAN: Etter en mislykket sesong i fjor tar Alexander Legkov drastiske treningsgrep før vinteren. Foto Anders Wiklund / TT / NTB Scanpix Vis mer

Legkov endrer alt før en ny skisesong - bytter til det russiske sprintlandslaget

- Har en individuell plan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Bortsett fra en seier i et ubetydelig Fis-renn i finske Saariselkae i november i fjor har ikke den olympiske femmilsmesteren fra Sotsji, Alexander Legkov, klart å gjenskape noe av magien fra OL-sesongen 2014.

Fjerdeplassen fra Rybinsk ble høydepunktet i fjorårets VM-sesong, der selve mesterskapet i Falun endte med 14. plass på femtenkilometeren og fjerdeplass på stafetten.

Det skal Legkov åpenbart gjøre noe med kommende vinter.

I beste Martin Johnsrud Sundby-stil går Legkov nå knallhardt til verket for å bedre sin dårligste egenskap. Ifølge langrenn.com har Legkov byttet ut allroundlaget til fordel for det russiske sprintlandslaget i sesongoppkjøringen.

I ordinære verdenscupsprinter har Legkov aldri vært bedre enn nummer 18, og for en mann som både har ambisjoner om å prege verdenscupen sammenlagt og forsøke å utfordre nevnte Sundby på toppen av Tour de Ski-tronen, må sprintene bli bedre.

Det får han nå hjelp til av blant andre spesialsprinterne Nikita Krijukov og Alexei Pethukov.

- Legkov trener med sprintgruppa, men med en individuell plan, sier en anonym russisk kilde til langrenn.com.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer