HAR EN PLAN: Etter en mislykket sesong i fjor tar Alexander Legkov drastiske treningsgrep før vinteren.
Foto Anders Wiklund / TT / NTB Scanpix
HAR EN PLAN: Etter en mislykket sesong i fjor tar Alexander Legkov drastiske treningsgrep før vinteren. Foto Anders Wiklund / TT / NTB ScanpixVis mer

Legkov endrer alt før en ny skisesong - bytter til det russiske sprintlandslaget

- Har en individuell plan.

(Dagbladet): Bortsett fra en seier i et ubetydelig Fis-renn i finske Saariselkae i november i fjor har ikke den olympiske femmilsmesteren fra Sotsji, Alexander Legkov, klart å gjenskape noe av magien fra OL-sesongen 2014.

Fjerdeplassen fra Rybinsk ble høydepunktet i fjorårets VM-sesong, der selve mesterskapet i Falun endte med 14. plass på femtenkilometeren og fjerdeplass på stafetten.

Det skal Legkov åpenbart gjøre noe med kommende vinter.

I beste Martin Johnsrud Sundby-stil går Legkov nå knallhardt til verket for å bedre sin dårligste egenskap. Ifølge langrenn.com har Legkov byttet ut allroundlaget til fordel for det russiske sprintlandslaget i sesongoppkjøringen.

I ordinære verdenscupsprinter har Legkov aldri vært bedre enn nummer 18, og for en mann som både har ambisjoner om å prege verdenscupen sammenlagt og forsøke å utfordre nevnte Sundby på toppen av Tour de Ski-tronen, må sprintene bli bedre.

Det får han nå hjelp til av blant andre spesialsprinterne Nikita Krijukov og Alexei Pethukov.

- Legkov trener med sprintgruppa, men med en individuell plan, sier en anonym russisk kilde til langrenn.com.