Legkov ga Northug en flaske sprit før han knuste ham i benkpress

Superduell i Oslo i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GREFSENKOLLEN (Dagbladet): Mannebladet Vi Menn og Petter Northug inviterte i dag en av Petters argeste langrennskonkurrenter, russiske Alexander Legkov, til superduell i Oslo i dag.

De to langrennsessene konkurrerte på rulleski fra Nydalen og opp til Grefsenkollen, før de skulle gjøre opp seg imellom med olabilløp og benkpress.

God stemning
Allerede før konkurransen var i gang, ble det god stemning mellom de to rivalene. Ved startområdet i Nydalen donerte Legkov Northug en flaske russisk vodka.

Northug svarte med å spørre om ikke russeren kunne drikke litt av den før de startet rulleskiløpet, slik at han hadde en sjans til å følge ham opp bakkene til Grefsenkollen. Northug hadde ikke helt tro på at formen skulle være god nok til å følge motbakkespesialisten Legkov.

- Men det er jo bare fem kilometer. Det er nærmest for sprint å regne, jeg trenger minst femten kilometer om jeg skal slå Northug, sa en smilende Legkov til Dagbladet før start.

Olabiltap
Og fikk rett i det. I det som selvfølgelig ble en spurt, slo Northug Legkov med de nødvendige centimeterne på toppen. Men i olabilløpet var Petter sjanseløs.

- Det er nok lettere å dytte i gang en kar på seksti kilo, enn en på åttiåtte, så den tar jeg på min kappe. Men skulle vi rullet videre ned til Oslo S hadde jeg fått veldig stor fart etterhvert, sa Northug etter olabilløpet.

Og dermed måtte de to gjøre opp om sammenlagtseieren i benken.

Kjenner seg ikke igjen
Legkov tapte stein, saks, papir og måtte ta første tørn. Med seksti kilo på stanga var det antall repetisjoner i benkpress som gjaldt. Legkov løftet stanga 25 ganger, mens Northug stivnet etter 24.

Klikk for tittel

Klikk for innhold

Ett enkelt løft skilte de to i dag, noe Legkov feiret med å gi Northug et ferdigsignert bilde av seg selv.

- Nå har jeg fått en vekker, så det er bare å legge seg i hardtrening, sa Northug, før han la til i en mer alvorlig mine:

- Det er på sånne dager du skjønner hvor fort formen blir dårlig. Å sammenligne den formen jeg har nå mot den jeg hadde på slutten av sesongen i fjor... Jeg kjenner meg ikke igjen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer