Legkov snakker ut om dopingskandalen: - Jeg hadde ikke sovet like godt om jeg var en del av landslaget

Aleksander Legkov lo først da McLaren-rapporten kom. Han trodde ikke det var sant. Så ble det alvor. Nå forteller Petter Northugs gode venn om marerittet i Russland.

SNAKKER UT: Aleksander Legkov forteller om dopinganklagene. Foto: Thomas  Rasmus skaug / Dagbladet
SNAKKER UT: Aleksander Legkov forteller om dopinganklagene. Foto: Thomas Rasmus skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

SANDNES (Dagbladet): Dopingskandalen i Russland ligger som en mørk sky over de russiske idrettsstjernene. Langrennsstjerna Aleksander Legkov (33) er blant dem. Legkov tok OL-gull på hjemmebane i Sotsji i 2014. Drømmen ble virkelig. Fire års arbeid ga resultater for motbakkespesialisten, hevder han.

De siste avsløringene i McLaren-rapporten, hvor det blant annet fremkommer at de russiske dopingprøvene ble byttet under Sotsji, har eskalert omfanget av dopingbeskyldningene mot Legkov som startet med Gregorij Rodtsjenkovs ankager.

For Legkov har sommeren vært et mareritt. Daglig lever han med dopinganklager. I dag snakket han ut om problematikken med et utvalg norske medier i et lite rom i Stavanger Aftenblads avdeling i Sandnes, få timer før Legkov skal konkurrere i rulleskirennet i samme by.

Med grå klær og armene i kryss, snakket Legkov ut om dopinganklagene overfor blant annet Dagbladet.

- Jeg var på hockeykamp da dopingnyheten og beskyldningene kom. Telefonen min var sprengt. Jeg lo først da jeg hørte dopinganklagene mot meg. Det var så idiotisk. Jeg måtte bare le, forteller Legkov.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer