Aleksander Legkov mister OL-gullet

Legkov utestenges på livstid. Mister OL-gullet på femmila: - Skandale

Aleksandr Legkov får aldri delta i vinter-OL igjen. I tillegg mister han OL-gullet på femmila i Sotsji og sølvet sammen med lagkompisene på stafetten. Det kan gi nye norske OL-medaljer i posten.

MISTER GULLET: Aleksander Lekov jublet for gull på femmila i Sotsji-OL foran Maxim Vylegzjanin og Ilja Tjernousov. Nå mister han gullet. Foto: NTB Scanpix
MISTER GULLET: Aleksander Lekov jublet for gull på femmila i Sotsji-OL foran Maxim Vylegzjanin og Ilja Tjernousov. Nå mister han gullet. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det russiske nyhetsbyrået TASS skriver at Aleksandr Legkov og Jevgenij Belov utestenges på livstid fra olympiske leker og får kansellert sine resultater fra OL i Sotsji 2014. Det bekrefter IOC i en pressemelding.

Dette skjer i kjølvannet av bevisene som er lagt fram gjennom etterforskningen av russisk statsdoping.

- De to russiske langrennsløperne Aleksandr Legkov og Jevgenij Belov er funnet skyldig i å ha brutt antidopingreglene under OL i Sotsji i 2014. Resultatene til begge vil bli annullert, og de får ikke lov til å delta i framtidige OL. Denne utestengelsen gjelder ikke i vanlige FIS-konkurranser, skriver Legkovs advokat Christof Wieschemann på sine hjemmesider.

Advokaten slakter avgjørelsen.

- Med denne avgjørelsen går IOS mye lenger enn funnene som ble presentert i McLaren-rapporten uten ytterligere etterforskning og med ytterligere bevis, og går samtidig imot den allerede eksisterende avgjørelsen til CAS i samme sak. IOC dømmer dem uten bevis. Dette er en skandaløs dom. Avgjørelsen fortjener betegnelsen skandale, mener han.

Legkov og Belov kommer trolig til å anke dommen. Hvis de ikke når fram, vil det medføre en omfordeling av medaljene - til norsk glede.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer