Lehmann hadde «jukselapp»

Derfor reddet han to straffer mot Argentina.

Stappet godt ned i den ene strømpen til Jens Lehmann lå den virkelige grunnen til at Tyskland nå er i semifinalen.

En særdeles kald og rolig tysk keeper forsvant ut av Olympiastadion i Berlin uten å delta i jubelscenene til lagkameratene. Lehmann strakk seg så langt at han holdt en arm jublende i luften etter å ha reddet sitt andre straffespark mot Argentina og blitt matchvinner. Det var ikke antydning til smil i ansiktet til Tysklands nummer 1.

Muligens følte Arsenal-keeperen at han ikke fortjente all ære etter kvartfinaleseieren.

For hemmeligheten bak 36-åringens straffesuksess lå godt gjemt nede i den ene strømpen.

Detaljerte opplysninger

Forklaringen er som følger:

Da dommeren blåste av etter andre ekstraomgang på stillingen 1-1, gikk noen fra det tyske støtteapparatet bort til Lehmann, og plasserte en lapp i keeperhansken.

På den sto straffeskytterne til Argentina skrevet ned.

GJETTET RIKTIG: Jens Lehmann valgte riktig side på alle de fire straffene til Argentina, og det var ikke tilfeldig. I strømpa hadde han en liten jukselapp. Foto: EPA
GJETTET RIKTIG: Jens Lehmann valgte riktig side på alle de fire straffene til Argentina, og det var ikke tilfeldig. I strømpa hadde han en liten jukselapp. Foto: EPA Vis mer

– Vi har et veldig bra speideprogram slik at vi visste hvem som skulle ta straffesparkene, men vi visste ikke rekkefølgen på skytterne, forklarte Tyskland-manager Oliver Bierhoff under lørdagens pressekonferanse.

Men den tyske keeperen hadde iallfall en stor fordel i forhold til den argentinske reservekeeperen Leonardo Franco.

– Vår keeper hadde detaljert info. Han ble forklart hvem som oftest tar straffene til Argentina, og han har sett alle straffene de to siste årene på video. Han har sett hvor de skyter, sier Bierhoff.

Måtte lese

På «jukselappen» sto det altså hvem som ville skyte straffene, og til hvilken side de oftest plasserer ballen.

Lappen stappet Lehmann ned i den ene strømpen.

Da Argentina skulle ta straffene så Arsenal-keeperen først hvem som var eksekutør, før han deretter gløttet på lappen for å se hvilken favorittside spilleren hadde.

Lehmann gikk rett da Julio Cruz smelte Argentinas første straffe i mål. Men skuddet var for hardt til at den tyske sisteskansen klarte å stoppe ballen.

Han gjettet rett på det neste også, og da reddet han krittsparket fra Roberto Ayala.

Også på den tredje straffen gikk Lehmann riktig, men 11-meterssparket fra Maxi Rodriguez var så velplassert at den ikke var mulig å stoppe.

Forventer redninger

Så «gjettet» Lehmann utrolig riktig side også på den fjerde satt av Esteban Cambiasso. Denne gang stoppet Lehmann skuddet, og sendte dermed Tyskland til himmels.

– Når du er en tysk keeper forventes det at du redder straffespark, var Lehmanns kommentar etter straffedramaet.

Nå spørs det om «jukselappen» hjelper om det skulle bli straffesparkkonkurranse i semifinalen mot Italia. For Oliver Bierhoff har avslørt hemmeligheten bak Lehmanns suksess. Det gjør neppe keeperen i bedre humør.

(ANB)