Lehmann reddet Arsenal

Riquelme bommet på straffe to minutter før slutt.

(Dagbladet.no:) Villarreal - Arsenal 0-0, 0-1 sammenlagt. Hjemmelaget måtte score for å slå ut Arsenal, og de hadde flere enorme sjanser til å gjøre nettopp dette.

Juan Ramon Riquelme hadde den største, da han bommet på straffe to minutter før slutt.

Guillermo Franco hadde også flere store sjanser, men forsøkene gikk enten utenfor eller rett på Lehmann.

- Lehmann spilte en fantastisk kamp, og da snakker jeg ikke bare om straffen. Dette var en lagseier, men han var utrolig bra, sier Arsenal-kaptein til ITV.

Arsenal prioriterte én ting tirsdag kveld, og det var å forsvare seg. Det klarte londonerne stort sett bra, og de er dermed klare for Champions League-finalen for første gang i historien.

- Dette er fantastisk deilig, sier Fredrik Ljungberg til TV3.

Freddie lover offensiv finale

Arsenal hadde ikke mye å stille opp med offensivt mot Villarreal, men forsøkte heller ikke veldig mye.

HELTEN: Arsenal-spillerne kastet seg om halsen på keeperhelt Jens Lehmann etter kampen. Foto: AP
HELTEN: Arsenal-spillerne kastet seg om halsen på keeperhelt Jens Lehmann etter kampen. Foto: AP Vis mer

- Vi var litt heldige. Vi fikk ikke til spillet vårt, men jeg vet ikke om det er fysiske eller psykologiske grunner til det, sier Gunners-manager Arsene Wenger til ITV.

Arsenal-gutta synes straffen var noe billig, men som Ljungberg sier det:

- Jens reddet den jo, så skitt samma.

Ljungberg spilte indreløper i 4-5-1 mot Villarreal. Nå venter enten Barcelona eller AC Milan i finalen. Han har ikke gjort seg opp noen mening om hvem han vil møte.

- Det er to fantastiske lag. Finalen blir en annen kamp enn dette. Der må vi kjøre vårt offensive spill, som vi pleier å vinne med.

Historiske Lehmann

Arsenal-keeper Jens Lehmann skrev seg også inn i Champions League-historien tirsdag kveld.

Tyskeren hadde før kampen holdt nullen i 655 minutter i turneringen. Da klokka rundet fire spilte minutter på El Madrigal i kveld, passerte han Edwin van der Sar.

Lehmann reddet Arsenal

Den tidligere Ajax-keeperen hadde den forrige rekorden fra 1995/96-sesongen. Nå er den nye rekorden på 745 minutter.

Arsenal forlenget også en annen rekord, og laget har nå spilt ti Champions League-kamper på rad uten baklengs.

Tam start

Kampen åpnet forsiktig i Spania. Arsenal lå dypt, med alle spillerne på rett side og ventet på at Villarreal skulle komme framover. Innledningsvis ønsket ikke hjemmelaget bruke for mye krefter på å trenge gjennom Arsenal-forsvaret.

Etter et snaut kvarter fikk Guillermo Franco en ålreit skuddsjanse fra 17 meter, men ballen havnet et godt stykke opp på tribunen.

Noen minutter etter skapte de kampens første skikkelige sjanse, etter en veldig tam åpning.

Juan Ramon Riquelme slo inn fra venstresida, og Marcos Senna dyttet ballen 45 grader ut fra første stolpe. Juan Rablo Sorín fikk ikke skikkelig trykk i skuddet - som gikk rett på Lehmann.

Gjestene kom seg noe høyere på banen midtveis i 1. omgang, men tempoet var for lavt til at de klarte å skape noe.

Gilberto Silva var heldig som slapp unna kort etter 35 minutter. Han dro ned Franco i en duell. Da Villarreal-spilleren skulle reise seg, ble han sparket ned av Gilberto.

Fem minutter før pause kastet Franco seg fram på et innlegg fra høyresida. Han headet på mål, men Lehmann reddet med skulderen.

Riquelme prøvde seg med et frispark på overtid i 1. omgang, men tross for en lei stuss hadde ikke Lehmann store problemer med å redde. Til tross for et par Villarreal-sjanser var de første 45 minuttene svake.

Barca-stunt

Rett før dommeren skulle blåse i gang kampen igjen, løp en tilskuere ut på banen. Han forsøkte å gi Thierry Henry en Barcelona-drakt, men ble lagt i bakken av vaktene. Franskmannen er koblet til den spanske klubben.

Bare noen minutter inn i 2. omgang var Franco nok en gang frampå. Javi Venta slo et strålende innlegg fra sida og Franco slo Kolo Toure i lufta. Headingen gikk imidlertid utenfor mål.

Like etterpå snek samme Franco seg mellom Toure og Campbell i Arsenal-forsvaret, men han headet nok en gang utenfor fra god posisjon.

Villarreal fortsatte å presse på og skape sjanser. Etter 65 minutter dyttet Franco ballen ut til Diego Forlan, som ble presset av en utstormende Lehmann og skjøt utenfor.

Arsenal fortsatte å ligge lavt også etter dette, og Villarreal trillet mye ball høyt på banen. Londonerne - i kveld med en engelskmann på banen etter flere kamper med bare utlendinger - gjorde det veldig vanskelig for gultrøyene. 

To minutter før slutt ble innbytter José Mari dyttet overende i feltet av Gael Clichy, og dommeren dømte straffe. Villarreal fikk en gedigen sjanse til å sikre seg ekstraomganger.

Lehmann gikk tidlig til den ene sida, men Riquelme skjøt dårlig og tyskeren reddet.

Debatt

Hva synes du om kveldens semifinale mellom Villarreal og Arsenal?

KASTET KLÆRNE: Etter kampen kastet tyskeren drakte til tilreisende Arsenal-supportere.
VILLE IKKE BLI GLEMT: Juan Román Riquelme, her i duell med Cesc Fabregas, sa før kampen at ingen husker de som taper semifinalene i Champions League. Han kommer uansett til å bli husket, etter straffemissen.
TØFFE DUELLER: Rodolfo Arruabarrena vinner en hodeduell mot Alexander Hleb.
BLE OVERFALT: Thierry Henry fikk besøk av en tilskuer, da han skulle ta avpark til 2. omgang. Publikummeren ville gi Henry en Barcelona-drakt.
AVGJØRELSEN: Riquelme skyter i det hjørnet Lehmann har kastet seg, og tyskere redder lett.
REKORD-JENS: Arsenals Jens Lehmann var fire minutter unna Champions League-rekord i minutter uten baklengsmål. Den rekorden kapret han lett.
TAM START: Fredrik Ljungberg og Diego Forlan fikk begge til lite offensivt i starten av kampen.