Lehmann tabbet seg ut igjen

Når Arsenal-keeper Jens Lehmann leker utespiller, går det ofte galt: I går tabbet han seg ut for tredje gang denne sesongen.

STAMFORD BRIDGE (Dagbladet): Kanskje hadde Chelsea-spissen Eidur Gudjohnsen den tyske sisteskansens tendens til å kludre det til for seg selv i situasjoner rundt egen 16-meter i tankene da han jaget en tilsynelatende håpløs ball åtte minutter ut i andre omgang.

Iallfall endte Lehmanns elendige klareringsforsøk i nettopp Gudjohnsen, som elegant trillet ballen i åpent mål.

- Det var en belønning for hardt arbeid. Jeg så det kunne bli en sjanse. Da jeg først klarte å blokkere, var jeg heldig ved at ballen ikke var så langt unna meg. Og til slutt var jeg fornøyd med at jeg klarte å orientere meg og sette ballen i mål, sier Gudjohnsen til Dagbladet.

Hattrick

- Lehmann laster seg selv for det målet, sier Wenger, når han blir spurt om det var en tabbe.

For Lehmann var det hattrick i slike pinlige situasjoner.Første gangen var borte mot Dynamo Kiev i Champions Leagues gruppespill 21 oktober i fjor:

Langt utenfor eget felt forsøkte Lehmann å klarere en ball, som havnet rett i beina på Valentin Belkevich, som til slutt fikk en enkel scoring til navnet sitt.

Kiev vant kampen 2-1.Andre gangen var borte mot Leeds i FA-cupens 3. runde 4. januar:

Fantastisk hodestøt

Lehmann sendte et enkelt tilbakespill til Lehmann, som ikke fikk kontroll på ballen. Forsøket på klarering gikk rett i Mark Viduka, før ballen trillet inn i eget mål og ga Leeds ledelsen 1-0. Arsenal kom likevel sterkt tilbake og vant kampen 4-1.

Heldigvis spiller Lehmann på et lag som knapt husker hvordan det er å tape, og som har en haug med målscorere. I går var det Robert Pires som reddet Lehmann med et fantastisk hodestøt.

- En sjanse er nok for ham, sier manager Arsene Wenger.

Med et bortemål i bagasjen kunne Wenger smile bredt etter kampen. Franskmannen, som vanligvis er svært så nøktern i sine kommentarer, innrømmer at hans mannskap har et godt utgangspunkt før returkampen på Highbury.

- Chelsea gjorde det tøft for oss, men vi fikk et godt resultat. Vi vil alltid vinne, og med dagens resultat har vi et godt utgangspunkt takket være målet vi scoret, sier Wenger, som lover at hans mannskap ikke skal legge seg bakpå i returkampen.

Takket fansen

- Jeg hadde stor glede av denne kampen. Arsenal er i en annen verden denne sesongen, men likevel er det ikke over enda. Skal de gå videre, må de drepe oss. Chelsea borte er vanskelig, sier Ranier som før kampen karakteriserte seg selv som en gladiator.

Han ville ikke si noe om oppstyret rundt hans posisjon på Stamford Bridge, men han takket fansen for deres sterke støtte.

- Managere blir byttet ut. Styreformenn blir byttet ut. Men Chelsea vil alltid være her, sier Ranieri.

Høyt tempo

Første omgang var en stillingskrig. Begge lagene var litt forsiktige med å gå i angrep. Samtidig var det kamp om hver ball. Spillerne gikk med knottene først inn i nesten hver duell. Nevekamp, kjeftbruk og et vanvittig trykk fra tribunen. Et klassisk London-oppgjør, men samtidig også en tett og spennende kvartfinale i Champions League.

- Man kunne se av måten Chelsea spilte på, at dette var en Europacup-kamp der det var viktig å ikke slippe inn mål på hjemmebane, sier Arsene Wenger.

Tøffere

I andre omgang endret mye seg. Begge lag var mer angrepshissige, og spillet bølget fram og tilbake. Først hadde Chelsea en god periode som ble avsluttet med scoringa til Eidur Gudjohnsen.

Men Chelsea var ikke lenge i paradis. Bare seks minutter seinere skapte Robert Pires balanse i regnskapet med en klassisk Arsenal-scoring. Ashley Cole avanserte på vestresida, og slo ballen inn. Pires vant duellen med John Terry, og vips så var det den røde delen av London som jublet mest.

- I ti minutter spilte vi fantastisk fotball. Vi presset hardt etter vår scoring, og fortjente kanskje et mål til før Arsenal scoret. Etter det ble det tøffere, sier Claudio Ranieri.

Stygg takling

- Etter at Chelsea gikk opp i ledelsen, måtte vi slå tilbake, og det gjorde vi. Pires scoret et fantastisk mål, som viser hvor farlig han er innenfor sekstenmeteren, sier Wenger.

Sju minutter før slutt måtte Chelsea-kaptein Marcel Desailly forlate banen etter to gule kort. Det første etter å ha forstyrret keeper Jens Lehmann på et utspill. Det andre etter en stygg takling av Patrick Viera. Mot slutten av kampen hadde begge lag sine muligheter til å score.

TABBEN: Her skyter Arsenal-keeper ballen i Chelseas Eidur Gudjohnsen. Islendingen plukker opp ballen og sender den i åpent mål. 1-0 til Chelsea, og Lehmanns tredje tabbe av denne kategorien.