Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lehmann tålte ikke keeperens spydige svar

Nå har han saksøkt Tim Wiese.

EN MYK MANN: Men som TV-ekspert for tyske Sky Sports var Jens Lehmann hard mot keeperkollega Tim Wiese, som tok igjen med samme mynt og vel så det. Det likte Lehmann så dårlig at han saksøkte Werder Bremen-målvakten for 160 000 kroner. Foto:  AFP PHOTO/IAN KINGTON
EN MYK MANN: Men som TV-ekspert for tyske Sky Sports var Jens Lehmann hard mot keeperkollega Tim Wiese, som tok igjen med samme mynt og vel så det. Det likte Lehmann så dårlig at han saksøkte Werder Bremen-målvakten for 160 000 kroner. Foto: AFP PHOTO/IAN KINGTON Vis mer

(Dagbladet): Som fotballekspert på TV er man betalt for å gi seerne hardtslående meninger og ærlige analyser.

Jens Lehmann gjorde nettopp det da han på tyske Sky Sports klandret Werder Bremen-keeper Tim Wiese for et av baklengsmålene mot Tottenham i Champions League i september.

Kritiserer man andre må man kanskje regne med å få igjen med samme mynt - men da Wiese svarte med å si at Lehmann burde legge seg inn på lukket avdeling for mentalt syke var det mer enn veteranen kunne tåle.

Han følte seg krenket som menneske og har saksøkt keeperkollegaen for 20 000 euro, drøye 160 000 kroner.

Manglende mot
De to hadde allerede før den siste krangelen et anstrengt forhold. Før VM-sluttspillet i fjor sommer mente Lehmann at Wiese ikke holdt samme nivå som de to andre tyske landslagskeeperne Manuel Neuer og Rene Adler. Wiese har også hevdet at Lehmann ikke har ønsket å ta ham i hånda de gangene de har spilt mot hverandre.

Derfor kom det kanskje ikke noen overraskelse da Lehmann filleristet Wieses keeperspill ved den ene av Tottenhams scoringer, i en kamp som endte 2-2.

- Hvis han hadde tatt et steg ut ville han fanget den ballen. Han skulle ikke blitt stående ved stolpen, men vist større mot. Han kan så absolutt gjøre det bedre, sa Lehmann ifølge ESPN.

Muppet Show
Werder-keeperen svarte på trykk i tabloidavisa Bild litt seinere.

- Han burde legge seg inn på en klinikk - aller helst en lukket avdeling. Han kunne vært med i Muppet Show - den mannen hører hjemme på en sofa. Der kunne han kanskje fått hjelp. 

I stedet har Lehmann sjekket inn på Emirates hos gamleklubben Arsenal, der han i utgangspunktet skal være back-up for Manuel Almunia mens førstekeeper Wojciech Szczesny er skadet.

ANBEFALTE MENTALSYKEHUS OG MUPPET SHOW: Tim Wiese er ikke spesielt glad i Jens Lehmann - og det er definitivt gjensidig. Foto:  REUTERS/Fabian Bimmer
ANBEFALTE MENTALSYKEHUS OG MUPPET SHOW: Tim Wiese er ikke spesielt glad i Jens Lehmann - og det er definitivt gjensidig. Foto: REUTERS/Fabian Bimmer Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media