Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lillestrøm slo Start 1-0

Lehne Olsen senket Start

Lillestrøm tok sesongens første seier.

Foto: NTB scanpix / Junge, Heiko
Foto: NTB scanpix / Junge, Heiko Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Lillestrøm - Start 1-0 (1-0)

(Dagbladet): Thomas Lehne Olsen ble hentet inn før sesongen for å score mål, og så langt har den tidligere Tromsø-spilleren levert akkurat det for Lillestrøm.

Spissen scoret i seriepremieren og mandag kveld fant han nettmaskene igjen.

Lehne Olsens scoring i den første omgangen ble forskjellen på lagene da Lillestrøm tok sesongens første seier.

- Vi har hatt en dårlig start med dårlige prestasjoner. Da er det viktig å få den første trepoengeren. Det er viktig for fortsettelsen, selv om vi gjør en elendig andreomgang. Det er dessverre litt for dårlig, men det er deilig at vi greier å ri det i land, sa matchvinneren til Eurosport etter kampen.

Starts trener, Mark Demsey, var ikke fornøyd med det hans gutter leverte.

– De første 30 minuttene var forferdelige, og vi var heldige som ikke lå under med mer enn ett mål. I annen omgang kontrollerte vi kampen bedre, men vi var aldri veldig nær å trenge gjennom forsvaret deres.

Store sjanser

Første omgang på Åråsen tilhørte Lillestrøm, og hjemmelaget satte press på Start med en gang.

Den første store sjansen kom etter ni minutter. Erling Knudtzon dro en Zidane-finte, før han spilte gjennom Thomas Lehne Olsen. Spissen banket til, men avslutningen gikk via krysstanga og ut. Like etter at Knutzon hadde spilt fra seg ballen ble han felt av en Start-forsvarer, men dommeren ville ikke høre på spillerens rop om frispark.

Minuttet etter Lehne Olsens stolpetreff, fikk hjemmelaget nok en mulighet inne i Starts 16-meter. Denne gangen var det Stefan Antonijevic som fyrte av, men skuddet gikk høyt over fra kort hold.

Fortjent ledelse

Lillestrøm fortsatte å presse på for en tidlig scoring, men heller ikke Lehne Olsens andre avslutning var god nok. Skuddet gikk noen få centimeter på feil side av stanga.

Ti minutter før pause lykkes det endelig for hjemmelaget. Et innlegg gikk via en Start-forsvarer, videre via stanga og til Lehne Olsen som befant seg på bakerste stolpe. Herfra fikk han en enkel jobb med en trille inn en fortjent ledelse til Lillestrøm.

Start hadde også noen mindre muligheter, men klarte aldri å heve seg til LSKs intensitet og nivå de første 45 minuttene.

Hevet seg

Det var et annerledes bortelag som entret gressteppet i andre omgang. Start fikk til mer av sitt eget spill etter sidebytte, og kom til flere gode muligheter.

Blant annet var Tobias Christensen et friskt pust etter at han kom inn i pausen. Angrepsspilleren prøvde seg flere ganger fra distanse og var nære utlikning.

Selv om Lillestrøms nivå falt litt etter pause, kjempet de seg gradvis inn i kampen igjen. Mot slutten hadde de også flere store sjanser, og klarte til slutt å sikre årets første trepoenger.

De er nå oppe på 10.-plass med fire poeng. Start vant i serieåpningen, men har ikke klart å ta poeng siden, og er dermed på 13.-plass. I neste serierunde tar de imot Vålerenga. Lillestrøm skal til Molde og møte serielederen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!