Lehtinen kalt inn på teppet

Ville Lehtinen straffes ikke, men Glimt beklager at finnen har dratt klubben i inn i sexskandalen.

BODØ/OSLO (Dagbladet.no): I dag står Glimt-spilleren fram i den britiske avisa Daily Mirror og forteller om seksuell omgang med en av kvinnene som har anmeldt flere Leicester-spillere for innbrudd og voldtekt.

I formiddag ble den finske spissen kalt inn på teppet i Glimt. Han måtte forklare seg for både ledere og spillere i klubben.

Møtet varte én time, og etterpå ble det klart at Bodø/Glimt ikke vil straffe spilleren for det som skjedde ei natt på treningsleir i La Manga.

- Han har ikke brutt nevneverdig med reglene i Glimt, sier sportslig leder Tor-Ove Falch til Dagbladet.no.

På fritida

Glimt legger ikke skjul på at Lehtinen hadde fått fri av klubben, den kvelden han traff den tyskafrikanske kvinnen.

- Vi har ikke noe med hva en spiller gjør på fritida, sier Falch.

Han understreker likevel at klubben misliker å bli koblet til en av de største sexskandalene i Premier League. De tre Leicester-spillerne er fortsatt fengslet og møter i retten i dag.

MØTE I GLIMT: Ville Lehtinen forklarte seg for Glimt, etter sexinnrømmelsen i ei britiske avis i dag. Foto: SCANPIX
MØTE I GLIMT: Ville Lehtinen forklarte seg for Glimt, etter sexinnrømmelsen i ei britiske avis i dag. Foto: SCANPIX Vis mer

- Vi beklager, overfor både publikum, sponserer og supportere, at vi uforskyldt er blitt trukket inn i saken, sier Falch.

På hennes rom

Glimt-lederen vil ikke kommentere hvilke detaljer Lehtinen røpet om møtet med kvinnen under klubbens treningsleir. Samtidig er det klart at verken spilleren eller Glimt bestrider Lehtinens versjon i den britiske avisa i dag.

Der forteller 25-åringen at han ville stå fram da han kjente igjen kvinnen i forbindelse med overgrepssaken mot Leicester-spillerne.

- Jeg kunne vært taus i resten av livet. Men det kunne endt med fengsel i 12 år for de tre karene. Jeg tenkte det var beste jeg meldte meg og fortalte det jeg vet, sier Lehtinen.

Glimts-spissen forteller at han inviterte med den tyskafrikanske kvinnen til sitt hotell, men at hun helst ville være på sitt rom.

Det skal være på akkurat det samme hotellrommet de påståtte overgrepene skal ha skjedd, seinere på natta.