Lei av å bli utklasset

Rivalene sulter etter å slå Bjørndalen.

ANTERSELVA (Dagbladet.no): Som så mange ganger før holdt Ole Einar Bjørndalen lekestue med konkurrentene da han tok sitt andre VM-gull søndag.

Så overlegen var mesteren fra Simostranda at han kunne brukket skia og staven, falt og kjørt minst fem Dæhlie-piruetter over målstreken - og fortsatt vunnet med god margin.

Bjørndalen nøyde seg imidlertid med å vifte litt med staven mot publikum. Seiersmarginen til sølvvinner Maksim Tsjoudov og bronsevinner Vincent Defrasne ble på godt over minuttet.

- Slår ham om 2-3 år

Overfor Dagbladet.no fnyser franskmannen Defrasne når Dagbladet.no spør om Bjørndalen nesten føles uslåelig om dagen.

- Selvfølgelig er det mulig å slå ham. Han har virkelig bevist at han er den beste skiskytteren, men Bjørndalen er bare et menneske. Han kan slås, lover han.

Russeren Tsjoudov har heller ikke gitt opp håpet om å sette Bjørndalen på plass i løpet av VM.

- Han er selvsagt en stor idrettsmann, men ingenting er umulig. Kanskje jeg kan slå ham om 2-3 år, humrer Tsjoudov til Dagbladet.no.

- IKKE USLÅELIG: Franske Vincent Defrasne (t.h.) minner om at det er mulig å slå Bjørndalen. Russiske Maksim Tsjoudov (t.v.) ler og sier at han kan slå nordmannen om 2-3 år. Foto: Scanpix
- IKKE USLÅELIG: Franske Vincent Defrasne (t.h.) minner om at det er mulig å slå Bjørndalen. Russiske Maksim Tsjoudov (t.v.) ler og sier at han kan slå nordmannen om 2-3 år. Foto: Scanpix Vis mer

Før han får et trøstende klapp på skuldra fra en like blid Bjørndalen.

Passerte Dæhlie

33-åringen tok med gårsdagens gullmedalje sin 22 individuelle medalje i et VM eller OL. Dermed passerte han Bjørn Dæhlie, som står med 21.

Derfor er det nok bare Bjørndalen som ikke føler at spenningen i herrenes skiskyting om dagen handler mest om hvem som blir nummer to og tre.

- Jeg føler meg egentlig ikke suveren. Jeg er nødt til å kjempe skikkelig for å hevde meg, sa han til Dagbladet.no etter jaktstarten i går.

Lei av å bli utklasset
SUVEREN: Ole Einar Bjørndalen hadde god til til å vifte med staven de siste meterne av gårsdagens jaktstart.