Lei av å se Norge bli rundspilt?

Slik skal Ullevaal bli en festning igjen.

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Det er ikke så mange år siden motstanderne gruet seg til å spille på Ullevaal. Under Egil «Drillo» Olsen var landslagsarenaen en festning hvor Norge ikke tapte én eneste kamp i kvalifiseringen til VM i 1994 og 1998, eller enda mer imponerende:

Fra 1991 til 1998 spilte Norge 30 kamper på rad uten tap.

Slik er det ikke lenger.

I kvalifiseringen til Tyskland-VM tapte Norge hjemme på Ullevaal mot både Skottland (1-2) og Tsjekkia (0-1), mens det ble uavgjort mot Italia (0-0) og Hviterussland (1-1).

Bare mot Slovenia (3-0) og Moldova (1-0) klarte Norge å vinne på hjemmebane.

Skal være sjefer

Det hjalp så lite at Norge sanket imponerende med poeng på bortebane - den dårlige statistikken kostet Norge VM-billetten til Tyskland.

- Det som har slått meg når vi har møtt lag som Moldova, Hviterussland og Georgia, er hvordan vi har tillatt dem å spille. Vi har vært passive, og blitt løpende etter. De som kommer til Ullevaal heretter må få følelsen av at Norge sjefer fullstendig, sier Tommy Svindal Larsen til Dagbladet.no.

SLÅTT: Det var en gang Norge var et godt hjemmelag. Det er de ikke lenger. Nå sverger Tommy Svindal Larsen og Åge Hareide på at Norge skal bli sjefer på hjemmebane igjen. På bildet har Vladimir Smicer nettopp stanget inn 1-0 til Tsjekkia på Ullevaal i fjor høst. Foto: Arnt E. Folvik
SLÅTT: Det var en gang Norge var et godt hjemmelag. Det er de ikke lenger. Nå sverger Tommy Svindal Larsen og Åge Hareide på at Norge skal bli sjefer på hjemmebane igjen. På bildet har Vladimir Smicer nettopp stanget inn 1-0 til Tsjekkia på Ullevaal i fjor høst. Foto: Arnt E. Folvik Vis mer

- Men er Norge gode nok til å styre kamper?

- Ja, det mener jeg absolutt at vi er. Jeg synes vi klarte det mot Paraguay. Bare vi har engasjement, skikkelig trøkk og er aggressive er vi i stand til å styre, sier han.

Feilfrie - mot noen

Landslagssjef Åge Hareide snakker på sin side om at Norge skal bli «feilfrie» på Ullevaal - men er svært forsiktig med å gå i detalj på hvem Norge skal være feilfrie mot.

- Vi har hatt færre problemer på bortebane. At vi ikke tok flere poeng hjemme, ble vårt fall til VM. Vi må være feilfrie her på Ullevaal om vi skal ha noen sjanse på EM, sier han til Dagbladet.no.

- Betyr det at Norge skal ta full pott på hjemmebane?

- Ikke nødvendigvis mot de beste. Men mot noen lag må vi ha alle poengene, sier Hareide til Dagbladet.no.

- Hvilke lag er det?

Lei av å se Norge bli rundspilt?

- Det får du tenke ut sjøl. Ellers blir det fort slik at vi blir målt opp mot det. Hvilke lag det gjelder, holder vi internt, sier han kryptisk.

Han er klokkerklar på at stallen han har til rådighet er gok nok til å komme seg gjennom EM-kvalifiseringen.

Kamikaze

- I våre beste stunder har vi spilt jevnt med Italia og Tsjekkia, sier han.

Mot VM-klare Sør-Korea torsdag forventer han en motstander med en sjeldent høy aggressivitet - og sammenligner asiatene med kamikazepiloter.

- De er nesten litt kamikaze i presset - ekstremt lavt i perioder, voldsomt i andre perioder. De er helt uberegnelige i det de gjør.

- Det er en motstander vi får brynt oss skikkelig på, sier han.

PS! I dag skrev Dagbladet at Svennis ikke våget å møte Norge i VM-oppkjøringen. Åge Hareide bekrefter overfor Dagbladet.no at det ble gjort en forespørsel til FA, men at engelskmennene sa nei.

- Vi gjorde et framstøt ganske tidlig. Men vi har Brasil i år, og Argentina neste år. England får seile sin egen sjø, gliser landslagssjefen.

<B>HAR LATT DE SMÅ STYRE:</B> Tommy Svindal Larsen mener Norge har tillatt lag som Moldova, Georgia og Hviterussland å få spille på Ullevaal, mens Norge har blitt løpende imellom.
<B>SKAL BLI FEILFRIE:</B> Åge Hareide mener Norge må bli feilfrie på Ullevaal innen EM-kvaliken begynner i høst. Men ikke nødvendigvis mot de beste lagene.