Lei av å tape

Andreas Thorkildsen (23) satte ny norsk rekord i går. Men spydstjernen liker ikke å tape.

Norsk rekord av Thorkildsen

OL-vinneren fra fjorårets Athen-OL kastet 87,75 m i sjette og siste kast under Golden League-stevnet i Berlin. Dermed slettet han sin egen rekord med ni centimeter.

-  Når jeg kaster til ny norsk rekord viser jeg også at jeg er i form. Jeg er fornøyd med at jeg har satt ny norsk rekord hele tre ganger i år, sier Thorkildsen til NRK.

-  Surt

Sørlendingen måtte se seg slått av både finske Tero Pitkämäki (89,32 m) og russiske Makarov (88,14 m).

-  Det er litt surt ikke å vinne, men jeg nærmer meg for hver konkurranse, sier Thorkildsen.

VM-toeren har hatt en flott sesong med flere pallplasseringer i Golden League-stevner. Siste sjanse til seier blir i Grand Prix-finalen i Monaco på lørdag.

-  Jeg er i god form og kan kaste langt der. Men det skal også bli deilig å bli ferdig, og få ferie. Det ser jeg fram til, forteller 23-åringen.

Best i Europa

Norges nye løperess Susanne Wigene imponerte med en 3. plass på 5000 meter i Berlin. Haugesunderen sprang på 14.59.04. - og havnet for første gang på pallen i et Golden League-stevne. Persen er 14.48.53, satt i Brussel tidligere i år.

-  Jeg hadde bestemt meg for å satse skikkelig i dag, men det gikk nok litt for fort i begynnelsen, sier Wigene.

JEG ER I KJEMPEFORM: Andreas Thorkildsen kastet 87,75 m i Berlin i går. Hans forrige norske rekord var på 87,66 satt på Bislett tidligere i år.
IMPONERTE: Susanne Wigene.