Lei av å vente på Carew-penger

Verken Rosenborg, Vålerenga eller Lørenskog får Carew-pengene de har krav på fra Lyon. Nå begynner tålmodigheten å ta slutt.

-  Vi er ikke vant med denne typen forretningsførsel, sier RBK-direktør Nils Skutle til Dagbladet.

FIFAs solidaritetsregel gjør at alle klubbene John Carew spilte for mens han var mellom 13 og 23 år, fordeler fem prosent av den totale overgangssummen hver gang Carew skifter klubb.

Lyon betalte 60,9 millioner kroner da Carew kom fra Besiktas i juni i fjor sommer. Av denne summen skal Lørenskog ha 2,5 prosent - ca. 1,5 millioner kroner - mens Rosenborg, Vålerenga og Valencia deler den resterende halvannen millionen mellom seg.

Hyret advokat

Til tross for gjentatte purringer har ikke Lyon hostet opp ei eneste krone. De norske klubbene samarbeider ikke, men jobber på hver sin front for å få fart på sakene:

 Rosenborg har engasjert et utenlandsk innkrevingsfirma.

 Vålerenga har hyret en utenlandsk advokat.

 Lørenskog har koblet inn NFF, som igjen har sendt brev til FIFA.

-  Jeg snakket senest med direktøren i Lyon da jeg var i Genéve i forbindelse med et UEFA-møte for noen uker siden. Da jeg tok opp saken med ham, var han forundret over at ikke pengene var sendt. Han sa han skulle ordne opp, sier Skutle.

Han forteller at Rosenborg fremmet kravet mot Lyon første gang i fjor høst.

-  De ba oss sende faktura, men de er jo så treige. Jeg møter Lyon-direktøren regelmessig. Har han ikke betalt neste gang jeg ser ham, så sliter han, lover Skutle.

Liten forståelse

Sportslig leder i Vålerenga, Lars Bohinen, er sikker på at Lyon snart gjør opp for seg.

-  Jeg regner med vi får det vi skal ha. Advokaten vår har fått det som oppdrag. Lyon er jo en storklubb, og dette er småpenger i det store og hele.

-  Hvorfor tar dette så lang tid?

-  Om det er slik at de bevisst trenerer, har jeg liten forståelse for det. Om det er tilfelle, vil vi trekke inn FIFA, sier Bohinen.

Lørenskog-leder Rune Østerhaug sier han stoler på at NFF ordner opp.

PS! Alle tre klubbene har hatt lignende problemer med Besiktas, men bare Lørenskog venter fortsatt på penger derfra.

MELKEKU: Det har vært lønnsomt å selge John Carew for klubber som Lørenskog, Vålerenga og Rosenborg - forutsatt at de får pengene. Lyon skylder fortsatt millioner.