Lei av bilen?

Få inspirasjon av denne merkelige bilkonkurransen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Wimbledon klinger som regel godt i norske ører, enten det er fotball eller tennis det er snakk om. I påsken var derimot jordbærene og champagnen byttet ut med brølende motorer og en lang, slak stålrampe.

Formål: Kåringen av årets britiske rollover-mester 2007.

Konkurransen er en snodig liten greie, der det først og fremst handler om å vinne publikums gunst. For å gjøre det, må altså sjåførene drive turtallet nok opp til at bilen får et luftig svev ut fra rampen, og forhåpentligvis ruller over på siden før den lander på alle fire hjulene.

Så enkelt, likevel så komplisert.

- Jeg håper jeg treffer, og tar det av så gjør det det, hvis ikke blir jeg stående, fortalte fjorårsmester Wayne Drury nyhetsbyrået AP før han satte seg i bilen.

For Drury tok ikke årets konkurranse av i det hele tatt, og han endte utenfor topp ti. Og her er vi ved kjernen av deltakernes nervøsitet. For treffer du ikke den tynne rampen, og det kan være vanskelig nok idet du aksellerer ut av en sving, blir du til latter for alle de andre deltakerne.

Og publikum.

Når publikum ler, taper man konkurransen.

Årets merkeligste billøp ble vunnet av den 22 år gamle stillasmontøren Shane Bird, som dermed kan smykke seg med den ettertraktede tittelen rollover-mester.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer