Lei av filming

Neste år skal de engelske dommerne slå hardere ned på jukset i Premier League.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
Annonse

(Dagbladet.no): Filming på fotballbanen er som en kreftsvulst som spiser publikums tillit til spillet, mener den britiske dommerforeningen. Derfor skal de grave enda dypere i kortbunken når serien sparkes i gang neste sesong, advarte lederen for elitedommerne i England, Keith Hackett, på en pressekonferanse i London i går.

- Filming var et europeisk problem, men nå er det her, sa Hackett ifølge The Guardian, og sendte samtidig ut advarselen om tøffere reaksjoner neste år.

Portsmouth får kritikk

En av de mest erfarne toppdommeren, Graham Poll, ønsker de nye og tøffe retningslinjene velkommen. Han mener det er helt nødvendig, og er overbevist om at enkelte trener spesielt på å lure dommerne.

- Noen er så gode til å filme at jeg har vanskelig for å tro at de ikke trener på det, sier han.

Og Poll tror all filminga gjør at publikum mister tiltroen til det som skjer på banen. Han tenker spesielt på den omdiskuterte situasjonen da Robert Pires ble beskyldt for å filme til seg en straffe da Arsenal møtte Portsmouth tidligere i år. Samtidig mener han uttalelsene Portsmouth-manager Harry Redknapp kom med etter kampen bidro til at folk ikke lenger tror fotballen er fair.

Redknapp sa at han ikke ønsket å kritisere Pires, for om hans spisser hadde gjort det samme og fått straffe, ville han hyllet dem på treninga dagen etter.

- Sånn kan vi ikke ha det, sier Poll, og trekker fram et annet eksempel:

- Arsenal og manchester United spilte mot hverandre to ganger i løpet av to uker nylig. Gary Neville filmet, men det var ikke straffe. Likevel ga jeg ham ikke noe kort, sier han.

- Det var lettere å bare løpe vekk. Men neste uke skjedde det igjen. Hvis jeg hadde gitt ham et gult kort i den første kampen er det ikke sikkert han hadde prøvd seg igjen.

ØNSKER Å GI FLERE KORT: Graham Poll er ikke akkurat kjent for å gjemme høstfargene i lomma, men nå vil han være enda strengere mot juksemakerne.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer