Lei av NM-tull

- For meg er det bare laurbærkransen som teller, særlig fordi min NM-historie er full av tullball. Jeg er skikkelig nervøs, og regner med å måtte tyne kroppen til det ytterste. Og kanskje er ikke engang det godt nok, sier Eskil Ervik til Dagbladet.

- Jeg håper det er grunn til å skryte litt etter 10000-meteren på søndag, sier Ervik.

Her er Eskil Erviks merittliste i NM så langt:

  • 1995: Femteplass.

  • 1996: Problemer med kuldeastma. Sto over andre dag av konkurransen.

  • 1997: Falt på 5000-meter og ble nummer sju.

  • 1998: Falt på 500-meter. Slet med krampetrekninger i låret og avbrøt konkurransen.

  • 1999: Syk og deltok ikke.

Håper 5000 avgjør

Eskil Ervik tror ikke mesterskapet er avgjort før alle er i mål søndag, men han har likevel et lite håp om å avgjøre med gode løp i ettermidag.

- For å vinne, må jeg trolig prestere 37,6 - 6,40 - 1,51 og 13,45. Den serien skal holde. Men målsettingen er å gå vesentlig fortere på 5 000 meter. Det er viktig å få 10000-meteren så billig som mulig, slik at jeg slipper å gå helt i kjelleren.

Ervik holder Ådne Søndrål, Petter Andersen og seg sjøl som NM-favoritter i tilfeldig rekkefølge, mens Lasse Sætre får outsiderrollen.

Prioriterer skole

- Jeg er ikke større favoritt enn de andre, men understreker at jeg går for å vinne. Greier jeg det, må jeg ha gjort noe riktig i forkant av enda større begivenheter i vinter, sier Ervik.

Oppladingen tar han med tre-fire timers gruppearbeid sammen med studiekamerater ved Hamar lærerhøyskole.

- Etter nyttår skal vi levere en arbeidsoppgave i faget «natur - samfunn og miljø». Min gruppe skal ta for seg avfallsproblematikk. Greit nok for meg, så får jeg konsentrert meg om noe annet enn skøyter. Nervene begynner å komme, og da er det greit med avkobling, sier Eskil Ervik.

<B>TRAGIKOMISK: Eskil Ervik blir syk eller faller når det er NM. Likevel er Ervik storfavoritt til å vinne årets mesterskap.