Lei av OL-klær, dårlige madrasser og maten

Se hva gulljentene gleder seg til.

BEIJING (Dagbladet.no): Verdens beste håndballspillere har i motsetning til de fleste andre norske OL-utøverne vært i den kinesiske hovedstaden under hele lekene.

I tillegg har de tilbrakt omtrent hele sommeren på forskjellige samlinger.

I morgen ettermiddag reiser de hjem til Norge og Danmark igjen.

Dagbladet.no har derfor spurt alle spillerne hva de har savnet mest - bortsett fra familie og venner - og hva de gleder seg å komme hjem til. Dette svarte jentene:

Karoline Dyhre Breivang

- Melk. Norsk melk. Jeg drikker ikke melk i utlandet, og savner det veldig. Jeg drakk meg opp litt før jeg dro, men en måned uten melk er tungt.

Gøril Snorroeggen

- Jeg savner det jeg har hjemme og det jeg kan gjøre hjemme. Friheten. Det blir godt å igjen kunne bestemme hva jeg skal spise og hva jeg skal gjøre.

GULLJENTENE: Det norske håndballandslaget kunne krone et fantastisk OL med seier i finalen, men mellom slagene er det mye hjemme i Norge som jentene har savnet. Foto: ERIK JOHANSEN/SCANPIX
GULLJENTENE: Det norske håndballandslaget kunne krone et fantastisk OL med seier i finalen, men mellom slagene er det mye hjemme i Norge som jentene har savnet. Foto: ERIK JOHANSEN/SCANPIX Vis mer

Katja Nyberg

- Pontus, hunden min. Han er i Danmark nå, og blir passet på av dem som jobber i Ikast. Det å være borte fra ham er driten med dette.

Kristine Lunde

- Det er alltid noe mat jeg savner, selv om vi er flinke til å ta med litt pålegg og sånn hjemmefra. Men jeg savner også senga mi, pus og det å kunne gjøre som jeg vil - når jeg vil.

Kari Mette Johansen

- Senga mi. Jeg savner min egen seng, for det er mange dårlige hotellsenger der ute. Det er også slitsomt å bo i en bag, så det skal bli godt å komme hjem til klesskapet igjen.

Kari Aalvik Grimsbø

- Jeg savner senga mi. Det er alltid deilig å ligge i din egen seng. Det er helt grei madrass her også, jeg sover godt, for å si det sånn.

Lei av OL-klær, dårlige madrasser og maten

Tonje Nøstvold

- Jeg savner det å kunne bestemme selv når jeg skal gjøre ting. Det er mye struktur her. Etter en måned på samling er det faktisk deilig å lage mat selv.

Katrine Lunde Haraldsen

- Jeg savner ei god seng. Madrassen her er ikke noe særlig, selv om jeg sover nok til å klare meg. Jeg har med smøreost, hvis ikke jeg hadde hatt det, ville jeg fått problemer med å spise.

Else-Marthe Sørlie Lybekk

- Brunost. Det er for varmt her til at vi kunne ta med brunost. Og så savner jeg å kunne styre dagen selv og bare det å kunne sitte alene å spise. Her spiser vi sammen i en stor hall, hvor det sikkert sitter 2000 utøvere.

Marit Malm Frafjord

- Jeg savner smoothien jeg lager hjemme og så savner jeg skikkelige fridager. Det er mange tidspunkter og rammer å forholde seg til. Hvis du har fri hjemme, kan du trene og spise når du vil.

Gro Hammerseng

- Jeg savner å kunne velge selv hva jeg skal ha på meg. Og så savner jeg maten hjemme litt. Du får lyst på alt du ikke kan få under mesterskapene. Samtidig er det godt med forandringer, for da setter du ekstra stor pris på det du har hjemme.

Ragnhild Aamodt

- Jeg savner den tradisjonelle maten jeg er vant til. Allerede nå planlegger jeg hva jeg skal spise når jeg kommer hjem. Da blir det i hvert fall kneipbrød og leverpostei. Og gjerne litt av mammas mat.

Tonje Larsen

- Det er egentlig ikke noe jeg savner spesielt, tror jeg. Vi har jo en del norsk mat her - men: Jeg kommer til å savne Smash-sjokoladen. Jeg er litt avhengig av den, spesielt hvis jeg er sammen med Karo. Da må vi nesten ha en pose hver.

Linn-Kristin Riegelhuth

- Vi er veldig opptatt av tider og møter under mesterskapene. Derfor savner jeg friheten litt. Og det å ikke måtte ta hensyn til andre hele tida. Det er også kjekt å kunne lage maten selv, men det går greit her også, for jeg er ikke spesielt kresen. Men jeg merker at jeg fort blir litt lei av havregrøten.

SENG OG PUS: Lunde-søstrene har ikke så mye til overs for madrassene i OL-landsbyen.
KLASSIKER: Else-Marthe Sørlie Lybekk savner den gode, gamle brunosten.
KAPTEINENS NYE KLÆR: I går kunne Gro Hammerseng endelig kle seg i sivilt og pynte seg - det har hun savnet under OL.
MELK OG SMOOTHIES: Marit Malm Frafjord og Karoline Dyhre Breivang savner norske meieriprodukter i Kina.