Lei av pinlige tap

Ole Gunnar Solskjær scoret to mål da Molde slo Brann 4- 2 på hjemmebane i 1995. Daniel Berg Hestad er pinlig klar over at Molde ikke har tatt tre poeng hjemme mot Brann siden. Derfor er det slett ikke sikkert Molde går på banen for å underholde i kveld.

- Vi har ikke taklet Branns hurtighet på topp. Thorstein Helstad har herjet altfor mye med oss, innrømmer Daniel Berg Hestad overfor Dagbladet.

Helstad scoret to på Røkkeløkka både i fjor (0- 3) og i omkampen i forfjor (1- 3).

På de sju hjemmekampene i serien siden Solskjær forlot klubben, står Molde med fem tap og to uavgjort mot Brann i Tippeligaen. I cupen har det blitt en seier hver til lagene på Molde stadion.

Av dagens Molde-spillere har bare Berg Hestad spilt alle disse kampene.

- Brann har tatt oss på senga. De har vært mer aggressive enn oss, og vært veldig gode på kontringer. Når vi har kjørt opp mye folk, har de straffa oss veldig hardt, sier han.

Som regel har det blitt høy temperatur, dramatikk og mange mål i disse kampene. Kanskje fordi lagene står godt til hverandre spillemessig, men også fordi de har møttes seint i sesongen. Serieåpningen er noe helt annet, og Berg Hestad lover ikke hemningsløst angrepsspill i kveld. Særlig er han obs på proffaktuelle Helstad og Kvisvik.

Ligge bakpå

- Vi vet om de to spillerne, og kan ikke gi Brann så mye rom som før. Vi får det ikke til når vi styrer kampene hjemme mot Brann.

- Kanskje kommer vi til å ligge litt lenger bak på banen, og ikke gå fram med så mye folk som tidligere, sier han.

Brann-trener Teitur Thordarson har studert de siste bortekampene mot Molde nøye på video.

- Molde har gjort alt for å punktere kampen fra start av, sier han.

Det har Brann utnyttet, og selv om Molde-taktikken har vært en fiasko, tror ikke Thordarson uten videre at trener Gunder Bengtsson velger å legge seg bakpå.

- Det er deres hjemmebane. Det er opp til dem å underholde, sier Thordarson som holder Molde som klar favoritt.

Thordarson mener at trenere bør angripe aktivt den psykiske belastningen for spillergruppa ved gjentatte dårlige resultat mot en spesiell motstander.

- Dette var det samme da vi tapte to ganger mot Tromsø sist jeg var trener for Brann i 88 og 89. Da satte vi masse fokus på dette, og forsøkte å latterliggjøre trenden foran kampen i 1990, og den vant vi, sier han.

Fryktet gult

Åge Hareide trente Molde til og med 1997.

- Man skal ikke undervurdere den psykiske faktoren. Det er ganske merkelig dette her. Jeg husker fra min egen tid. Da vant vi aldri mot lag i gule drakter. Lillestrøm og Bodø/Glimt vant alltid. Det kan sette seg i hodet, sier Hareide.

I motsetning til Thordarson tror han mer på å feie slike problemer under teppet.

- Slike ting kan enten ignoreres eller tas opp aktivt. Jeg tror mest på å gi blaffen, sier han.