Lei av prat om Istanbul-finalen

Nå vil Peter Crouch skrive historie selv.

• Direkte klokka 20.45: PSV - Liverpool og AC Milan - Bayern München

(Dagbladet.no:) Peter Crouch kom til Liverpool bare to måneder etter at klubben spilte hovedrolle i en av fotballhistoriens mest fantastiske kamper, da rødtrøyene kom tilbake og slo AC Milan på straffer i Champions League-finalen for to år siden.

Akkurat det ergrer ham litt nå.

Ikke at Liverpool vant, men at han ikke fikk være med på festen.

- På mange måter kom jeg til Anfield én sesong for seint. Jeg så finalen på tv, og det hadde vært fantastisk å vært med, sier Crouch til klubbens hjemmeside.

Garderobeprat

I mai er det to år siden triumfen, men tro ikke at Liverpool-gutta har glemt det som skjedde i Istanbul den onsdagskvelden. Kampen er fremdeles et favorittema i garderoben.

- Gutta snakker fortsatt om den fantastiske seieren. Jeg har så utrolig lyst til å være med på det samme igjen, sier Crouch.

PRAKTSLAG: Peter Crouch scoret tre mål da Liverpool knuste Arsenal i helga. Nå vil han skrive Champions League-historie med Liverpool. Foto: REUTERS
PRAKTSLAG: Peter Crouch scoret tre mål da Liverpool knuste Arsenal i helga. Nå vil han skrive Champions League-historie med Liverpool. Foto: REUTERS Vis mer

I kveld møter de PSV borte i den første av to kvartfinaler. Nederlenderne slo ut Arsenal i den forrige runden, men har slitt i serien den siste tida - og har ikke vunnet siden Arsenal-kampen.

- Men uansett hvem du møter blir det vanskelig når vi har kommet så langt i turneringen. Alle forventet at vi skulle slå ut Benfica i fjor, men det ble vanskelig og vi røyk ut, sier Crouch ifølge Liverpool Echo.

Da var Ronald Koeman Benfica-trener. Han har sørget for Champions League-exit for tre engelske lag de siste åra; Liverpool, Manchester United og Arsenal. Nå kan han gjøre det igjen.

- Frykter ingen

Selv om Liverpool-gutta sier de har respekt for PSV og ikke undervurderer dem, fastholder kaptein Steven Gerrard at de ikke frykter noen.

- Selvtilliten vi fikk etter å ha slått ut Barcelona gjør at vi ikke frykter noen. Vi er et veldig vanskelig lag å spille mot, og frykter ingen over to kamper, sier Gerrard til Liverpool Daily Post.

Rafael Benitez har ikke klart å løfte Liverpool til topps i Premier League ennå, men i Champions League har han skapt et mesterlag. Gerrard roser de taktiske egenskapene til spanjolen.

- Han er helt unik. Han er en manager som spiser, puster og sover fotball. Han er 24/7. Han elsker denne sporten og forsøker alltid å forbedre seg selv og alle spillerne, sier midtbanespilleren.

Lei av prat om Istanbul-finalen

Carra med respekt

PSV hindret England å skrive Champions League-historie med fire lag i kvartfinalen, da de slo ut londonerne i den forrige runden. Nettopp dette gjør at Jamie Carragher har masse respekt for de stripete gutta.

- Det går ikke an å undervurdere et lag som har slått ut Arsenal. Før lørdagens kamp hadde Arsenal banket oss tre ganger av tre mulige denne sesongen, sier forsvarsspilleren til Liverpool Echo.

Lørdag var det ingen tvil da Liverpool knuste Gunners hele 4-1. Peter Crouch scoret tre av målene.

Det er likevel ikke sikkert han starter i dag. Benitez roterer mye på laget, og Crouch synes det er helt greit.

- Jeg har lyst til å spille hver kamp, men manageren liker å gjøre endringer. Så lenge jeg er en del av det som skjer og får et visst antall kamper er jeg fornøyd, sier den langbeinte spissen.

Fornøyd uten scoringer

PSV-trener Ronald Koeman må klare seg uten viktige Alex, spissen Arouna Koné og tilrettelegger Ibrahim Afellay i kveld. Det gjør at han legger lista forholdsvis lavt, med tanke på at de spiller på hjemmebane.

- For å vinne kamper på dette nivået trenger du en frisk tropp, men i løpet av to kamper kan det skje overraskelser, sier han til UEFAs hjemmeside.

De to lagene møtte hverandre i gruppespillet også, og da endte det 0-0 i Nederland og 2-0 til Liverpool i England.

- Liverpool er i form for tida, og jeg forventer en kamp ganske lik den i gruppespillet. Det kommer til å bli tøft, men hvis det ender 0-0 eller 1-0 er jeg fornøyd, sier Koeman.

Ganske defensivt, men det er kanskje klokt å skru ned forventningene før kampen.

Rafael Benitez trykker på noen helt andre knapper:

- Jeg synes vi har et bedre lag nå enn da vi vant Champions League, men du vet jo aldri.

YNDET TEMA: Peter Crouch lytter når spillerne snakker om Champions League-triumfen fra 2005. Men han er litt lei, og nå vil han selv være med på leken.
FRYTKER INGEN: Steven Gerrard forteller at gutta er proppfulle av selvtillitt etter at de slo ut regjerende mester Barcelona.
HUSKER FJORÅRET: Jamie Carragher minner om at Liverpool ble slått ut av Benfica i fjor, selv om de var favoritter. Rafael Benitez synes Liverpool er bedre nå enn da de ble mestere for to år siden.
LEGGER LISTA LAVT: PSV-trener Ronald Koeman er fornøyd om det blir 0-0 eller 1-0-seier i kveld.