Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lei for at FCK fikk to røde

Men Mons Ivar Mjeldes Brann vant generalprøven.

(Dagbladet.no): Brann - FC København 1-0.

Dårlig generalprøve, god forestilling, heter det i teaterene.

For Brann er det bare å håpe at denne rare logikken ikke gjelder i fotball, for i dag slo de det danske storlaget FCK i den siste testen før onsdagens UEFA-cupmøte med Everton.

Branns mål ble besørget av Eirik Bakke like før pause. Petter Vaagan Moen løftet et hjørnespark mot bakre stolpe, og der ventet sogndølen og banket ballen i nettaket.

Kampen ble likevel mest preget av at FCK fikk to direkte røde kort etter pause.

To direkte røde kort

Først var det kaptein Michael Gravgaard som måtte ut, for en felling av en fremadstormende Thorstein Helstad i det 58. minutt.

- Dette er sånt som skjer. Dommeren kunne like gjerne ha gitt gult kort. For oss hadde det helt klart vært best at det var like mange på hvert lag hele kampen, sier Helstad til TV 2.

1-0: Branns målscorer Eirik Bakke gratuleres av Erik Huseklepp under kampen mellom Brann og FC København på La Manga. Foto: TERJE BENDIKSBY/SCANPIX
1-0: Branns målscorer Eirik Bakke gratuleres av Erik Huseklepp under kampen mellom Brann og FC København på La Manga. Foto: TERJE BENDIKSBY/SCANPIX Vis mer

Men deretter sendte dommer Svein Oddvar Moen også FCKs visekaptein Hjalte Nørregaard av banen, på grunn av to frustrerte etterslengere på rad 20 minutter før slutt.

- Opplevelsen min av kampen er litt både-og. Vi vant, og vi holdt nullen. Det ble en fin gjennomkjøring, tross at kampen ble skjemmet av de to utvisningene, sier Brann-trener Mons Ivar Mjelde til TV 2.

- For oss hadde det vært bedre å få spille mot elleve mann, tillegger også han.

Godt Fakiri-skudd

Brann fikk også en annen stor sjanse i kampen, ved Hassan El Fakiri i det 78. spilleminutt. FCKs keeper Nathan Coe kastet seg og reddet glimrende.

Men om Brann skapte to store sjanser og altså et mål, hadde nok danskene best grep om kampen spillemessig.

I hvert fall fram til de ble redusert til ti og deretter ni mann.

- Jeg synes vi var klart best i store deler av kampen, mener FCKs norske trener, Ståle Solbakken.

image: Lei for at FCK fikk to røde

Likevel har han god tro på at Brann kan klare seg godt mot Everton over to kamper.

- De har sjans tross at Everton er midt i sesong. Hvis de får et godt resultat i første kamp, bør de ha gode muligheter, mener Solbakken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media