Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Heidi Weng vil skjerme privatlivet mer:

Lei graving i privatlivet

Søndag var det skuffelse som gjorde at Heidi Weng ikke pratet etter sprintfadesen i Davos. Framover er det derimot et ønske om mer privatliv som får henne til å lukke munnen. 

VIL SKJERME PRIVATLIVET: Heidi Weng skal vær mer forsiktig med hva hun deler framover.  Foto: EPA/GIAN EHRENZELLER/ NTB Scanpix
VIL SKJERME PRIVATLIVET: Heidi Weng skal vær mer forsiktig med hva hun deler framover.  Foto: EPA/GIAN EHRENZELLER/ NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DAVOS (Dagbladet): Heidi Weng hadde stått på pallen i samtlige verdenscuprenn denne sesongen og ledet verdenscupen totalt med åtti poeng. På skøytesprinten i Davos søndag, røyk hun ut i prologen og mistet samtidig verdenscupledelsen til Ingvild Flugstad Østberg.

Weng forsvant fra stadion i Davos uten å snakke med noen.

Fredag fortalte derimot Weng Dagbladet at hun ikke var redd for å gå et dårlig renn nå som hun hadde prestert så bra i starten av sesongen.

- Nå har det gått såpass bra at jeg føler at jeg kan senke skuldrene. Hvis jeg går et dårlig skirenn nå, så gjør det egentlig ingenting, for jeg vet jeg kan i hvert fall, sa Weng, og signaliserte samtidig at det var greit om noen andre nå vant så hun kunne skli tilbake i bakgrunnen igjen.

Oppgjøret på Beitostølen

For Weng er ikke så glad i å snakke om seg selv. Med både Therese Johaug ute og Marit Bjørgen med litt sporadisk, er det Weng som får mye av medietrykket.

Under sesongåpningen på Beitostølen forsøkte hun å ta et oppgjør med det hun oppfattet som en nærgående presse da hun selv holdt pressekonferanse for åpen mikrofon.

- Nei, det husker jeg ikke, forsøker Weng seg når vi spør henne om det nå.

- Men det er jo litt sånn at jeg føler det blir litt for personlige ting og at det blir graving i privatlivet. Det er litt sånn for meg fra før, og for de andre også, at vi alltid har vært så åpne og gitt veldig mye av oss selv. Kanskje litt for mye, og jeg har følt hele tida at folk får veldig mye av oss. I hvert fall de fleste av oss, og jeg føler at media er så vant til at de skal få svar, eller at de skal grave så sykt, at jeg da blir litt oppgitt noen ganger, sier hun, og snur på det:

- Så lurer jeg på hvor stas det er for dere å gi ut noen personlige ting. Det er ikke sikkert at dere liker at vi skal grave i fortida deres heller

- Hva slags ting vil du ha for deg selv?

- Nei, det er et godt spørsmål. Det er mye man tenker at man ikke trenger å være så veldig åpen om, men så føler man alltid at man har lyst til å dele også. Så angrer man kanskje litt på det i ettertid.

- Er det noe du har angret på at du har delt?

- Ja, kanskje av og til. Men jeg kommer ikke på noe spesielt akkurat nå.

Vil skjerme seg selv

For Weng har det siste året bydd på en rekke omtaler av privat karakter. Forholdet til Emil Iversen tok slutt, hun har fått seg ny kjæreste, bygger hus på Lillehammer og har hatt dødsfall i familien.

Alt sammen er saker mediene har skrevet om, og som hun også har vært delaktig i når de har dukket opp. Framover skal hun i hvert fall forsøke å dele mindre av sine private ting med oss.

- Jeg vet ikke om jeg klarer det, men kanskje litt, sier Weng til Dagbladet.

- For å skjerme deg selv?

- Ja. I hvert fall sånn privatmessig.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!