Haaland-overgangen

- Lei hele saken

Lørdag spiller Erling Braut Haaland sin siste kamp foran Dortmund-fansen. Mange av dem er ferdig med hele overgangssagaen.

PENGEGALOPP: Tyskerne himler med øynene av pengene involvert i Erling Braut Haalands overgang fra Borussia Dortmund til Manchester City. Video: Anabelle Bruun / Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

DORTMUND / MANCHESTER (Dagbladet): - Hvor er det han skal, egentlig? spøker en Borussia Dortmund-supporter Dagbladet møter utenfor hjemmebanen Signal Iduna Park onsdag.

- Noe dritt

Om få dager tar det norske fenomenet Erling Braut Haaland farvel til nesten 80 000 svart-gule fans for siste gang. Han skal videre til de lyseblå i Manchester for en gigantisk pengesum.

- Det er noe dritt. Mimon bruker det tyske kraftuttrykket «scheisse» når han skal forklare hva sønnen, som er Borussia Dortmund-fan, synes om overgangen.

Selv er han fan av erkefienden Bayern München, men bruker også «scheisse» om at det er slutt for Haaland i Tyskland. Han mener det er et stort tap for hele Bundesliga at nordmannen går til England.

- Og pengene er galskap, fortsetter han.

- Det hadde vært bedre om han kom til Bayern, sier Mimon lattermildt.

Den høyreiste jærbuen koster angivelig Manchester City omkring 750 millioner kroner. Utrolig nok er det bare det tredje dyreste salget fra Dortmund.

- Det er gode penger for Dortmund, roper en fan til Dagbladet på vei inn på stadion.

Flere fans har tilsynelatende allerede forsont seg med at Haaland er tapt for klubben, og virker nærmest resignerte.

- Hvis han vil bytte klubb får han bytte klubb. Så har vi også signert en ny angriper. Én inn, én ut, sier Daniel, som hygger seg med øl sammen med kona og sønnen utenfor stadion.

Han viser til at Borussia Dortmund har signert landslagsspilleren Karim Adeyemi fra Red Bull Salzburg i samme åndedrag.

- Sånn er det med BVB, vi har alltid erstattet de vi har solgt. Da Aubameyang gikk, fikk vi Haaland, sier Daniel.

Også i Manchester reagerer fansen på Haaland-overgangen Dagbladet møtte flere av dem. Se video av intervjuet her:

DELT BY: Det er ikke alle som er like fornøyd med at Erling Braut Haaland valgte den blå siden av Manchester. Reporter: Melina Pambou Sundfør. Video: Rødt Kort / Pambou. Vis mer

Den største stjernen

Det er liten tvil om at Haaland har betydd svært mye for de svart gule i Vest-Tyskland. Han har scoret vanvittige 85 mål på 88 kamper, og hele 15 mål på 13 Champions League-kamper for Dortmund.

Han beskrives dessuten som Bundesligas største stjerne. Men med en utkjøpsklausul i kontrakten har mange fans lenge vært forberedt på at han ville gå.

- Det er klart det er trist at han forsvinner, men han gjør det han har lovet. Han sa han skulle være her to år og det har han vært, sier Laura fra Dortmund.

Hun er ute med moren som rister på hodet over lønnen Haaland vil innkassere i Manchester City.

- Tre ganger det han tjener her. Det er absolutt ikke greit, sier hun.

Marcus Jenssen Olsen i Borussia Dortmunds norske supporterklubb, «Borussentrolle», forklarer at mange fans er ferdig med hele overgangssagaen.

- Det har vært så mye støy og spekulasjoner de siste månedene. Mange er lei av hele saken, sier Jenssen Olsen.

Rykter sier at lønnen til Haaland vil lande på 500 000 pund i uka, før bonuser.

«Perfekt»

Tysklands største avis Bild fokuserer i dag på hvem som skal ta over for Haaland i Borussia Dortmund. De spør seg om Sébastien Haller (27) fra Ajax kan bli den nye superspissen i laget.

Tabloiden kaller for øvrig overgangen til Manchester City «perfekt». Ifølge avisa har Dortmund lenge arbeidet hardt med å finne etterfølgeren til Haaland.

Lokalavisa Ruhr-nachrichten skriver om at Dortmund henter inn en ny angriper idet Haaland går ut.

Karim Adeyemi er som nevnt allerede klar for klubben, etter han at han tirsdag skrev under en kontrakt fram til 2027.

I følge lokalavisa vil Dortmund få en gevinst på rundt 40 millioner Euro av salget etter at alle kostnader er trukket fra.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer