Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge - Bulgaria, kl. 20.45 tirsdag

Lei Henriksen: - Han gir meg hodepine

- Jeg har mer vondt i hodet av skrytet til Selnæs enn smellet fra Slovenia-kampen, sier Norge-profilen.

BANDASJERT: Markus Henriksen omtales bare som «Rambo» på fotballandslaget. Etter en duell med en slovensk spiller lørdag måtte han sy åtte sting. Her fra Norges base på Thon Hotel Storo i Oslo i går. Foto: Jon Olav Nesvold / Bildbyrån
BANDASJERT: Markus Henriksen omtales bare som «Rambo» på fotballandslaget. Etter en duell med en slovensk spiller lørdag måtte han sy åtte sting. Her fra Norges base på Thon Hotel Storo i Oslo i går. Foto: Jon Olav Nesvold / Bildbyrån Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Norge - Bulgaria, kl. 20.45 tirsdag

STORO (Dagbladet): Markus Henriksen (26) måtte sy åtte sting etter fotballandslagets 1-0-seier over Slovenia lørdag. Men det var ikke dette som bekymret ham i går.

Verre var det med selvskrytet til matchvinner Ole Selnæs (24), skal vi tro midtbanespilleren.

- Jeg kjenner at det er litt ømt. Men jeg hører Ole hele tida. Han skryter av volleyscoringen sin. Jeg har mer vondt i hodet av dette enn smellet fra kampen, sier Henriksen.

Og gliser.

KANON: Ole Selnæs avgjorde for Norge mot Slovenia på et langskudd fra 16-17 meter. Foto: Vegard Wivestad Grøtt/ Bildbyrån
KANON: Ole Selnæs avgjorde for Norge mot Slovenia på et langskudd fra 16-17 meter. Foto: Vegard Wivestad Grøtt/ Bildbyrån Vis mer

Humøret er på topp. Stikkene sitter løst. Lørdag gjorde Norge akkurat det de skulle mot Slovenia og vant 1-0. Samme kveld tok Bulgaria tre nye poeng - denne gang mot Kypros - og leder gruppa i Nations League med sine ni poeng. Norge er på andreplass og har seks poeng.

Det er disse to lagene det handler om nå. Og i morgen kommer Bulgaria til Ullevaal stadion.

Gruppefinale

Kall det tidlig gruppefinale. Norge har ikke råd til å avgi poeng. Bare gruppevinneren får sjansen til å spille playoff om en plass i EM-sluttspillet i 2020.

I tillegg kommer den ordinære kvalifiseringen. Men mye tyder på at Nations League er letteste vei.

Spenningen i gruppa lever takket være drømmemålet til Selnæs rett før pause i flomlyset på Ullevaal. Han banket ballen i nettmaskene fra 16–17 meter og scoret sitt andre mål på 20 landskamper.

- Hvordan feiret du?

- Veldig rolig. Jeg var på hotellet sammen med Alexander Sørloth, Jonas Svensson, Markus Henriksen og Håvard Nordtveit. Vi spilte Playstation. Dette er trøndergjengen på laget. Og Nordtveit er en del av den, forteller Selnæs.

Bandasje

Henriksen var fortsatt godt bandasjert da han møtte mediene på Thon Hotel Storo i Oslo søndag. Han og Slovenias Luka Krajnc stanget hodene i hverandre i starten av kampen.

Sammenstøtet virket dramatisk. Men 26-åringen, som spiller i Championship-klubben Hull, reiste seg og kjempet som en heroisk løve.

- Jeg fikk et ganske dypt kutt og måtte sy åtte sting. Vi får se hvor ille arret blir. Heldigvis har jeg kone fra før, sier Henriksen, og legger ikke skjul på at synet i speilet ikke er vakkert.

Nå går han under kallenavnet «Rambo 2». «Rambo 1» er faren, Rosenborg-assistent Trond Henriksen, som var kjent som en tøffing da han selv spilte.

- Jeg har ofte fått høre at jeg ikke er like tøff som faren min. Det er mulig jeg har hatt godt av å spille i Championship, påpeker Henriksen.

Klubbytte?

Å være på landslaget er et kjærkomment avbrekk. Hull ligger sist på tabellen. Spørsmålet er om nordmannen kommer til å bytte klubb etter sesongen. Kontrakten går ut, men han holder kortene tett til brystet.

Bedre ser det ut for kompis Selnæs som er i Saint-Étienne i Frankrike. Klubben er på femteplass. Selnæs erkjenner at Ligue 1 ikke er den ligaen nordmenn følger tettest. Men takket være stjerner som Neymar og Kylian Mbappé i Paris Saint-Germain, er statusen ganske høy.

- Laget har fått en bra start. Vi henger med i toppen. Målet er å komme blant de fem beste.

Selnæs fortsetter:

- Det er ikke så mange nordmenn som ser fransk fotball. Det er England, England, England.

- Hvordan husker du møtene med Neymar?

- Jeg har møtt ham to-tre ganger. Det er utrolig artig å få testet seg mot spillere i verdensklassen. Jeg føler jeg kom bra ut av det.

Kyniske

Norge tapte det omvendte oppgjøret mot Bulgaria i Sofia med 0–1. Da reagerte spillerne og trenerne på motstanderens uthaling av tid. De falt lett, spilte skadet – og hadde det ikke akkurat travelt på dødballer.

Lagerbäck sier Henriksen og co. ikke må la seg frustrere igjen.

- De opptrer ikke på en måte som gir et pluss i boka mi, forteller Henriksen.

- Det blir en kjempeviktig kamp, mener Selnæs.

- De er kyniske, men det er lov. Det må vi takle. Vi må forholde oss rolige og være kalde i toppen.

Hvis to lag har likt antall poeng etter seks kamper i Nations League, vil innbyrdes oppgjør telle. Er det fortsatt likt, vil målforskjellen avgjøre.

Nations League
Bulgaria33005-29
Norge32013-16
Kypros31023-53
Slovenia30032-50

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!