Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Lei skittkastingen

- Det kan være anstrengende å leve som offentlig person i en liten by, sier Åge Hareide til Dagbladet. I går fikk han permisjon fra jobben som Molde-trener ett år før kontrakten hans går ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For snaut to uker siden uttalte Hareide til Dagbladet at han kom til å gi seg i Molde etter neste sesong. Nå gjør han isteden alvor av sine avskjedsplaner ett år før tida. Åge Hareide sier at det er «private og personlige grunner» til at han ba om permisjon ut kontraktstida, men hevder at det ikke er noe dramatisk bak avgjørelsen.

Skittkasting

- Jeg fant ut at jeg ikke orket mer. Lysten og gleden var borte, og jeg kom til at treneryrket ikke var så spennende som før, sier mannen som har trent Molde i to perioder; fra 1986 til 1991, og fra 1993 og fram til i går.

En av grunnene Hareide oppgir, er et tøffere klima på og rundt norske fotballarenaer. 44-åringen mener at han som trener er blitt gjenstand for stadig mer verbal skittkasting, både av sportslig og privat karakter.

- Forskjellen på dommere og trenere er stort sett bare lønna. Ellers er det ikke særlig annet enn kjeft å få for begge, sier Hareide.

Fortsatt i kulissene?

Åge Hareide vet foreløpig lite om hva han skal gjøre i framtida, bortsett fra videre engasjement for TV3. Men han kan godt tenke seg å fortsette innsatsen for klubben han har vært en markant del av de siste 20 årene. Men i en langt mer tilbaketrukket rolle.

- Det kan bli snakk om å drive observasjon av spillere og kamper, men det er naturligvis avhengig av at det nye trener-teamet ønsker hjelp til dette, sier Hareide.

Sportslig leder Frode Ohr bekrefter at den permiterte trenere kan komme til å arbeide i kulissene på nye Molde stadion.

- Begge parter er blitt enige om å vurdere andre former for samarbeid, både under permisjopnen og når den har utløpt neste høst, sier Ohr.

Styreformann i Molde Fotball ASA, Jan Petter Storetvedt, er imidlertid av en annen oppfatning:

- Det foreligger ingen planer for at Hareide skal jobbe for Wyndmore (Molde og Wimbledon) eller andre beslektede selskaper, hevder Storetvedt overfor Dagbladet.

Lå i kortene

For Moldes keeper-veteran Morten Bakke var det ikke noe «enormt sjokk» at lagets hovedtrener i går ga beskjed om at han gir seg.

- Det har vel ligget i kortene en stund, sier Bakke.

- På hvilken måte?

- Han har hatt mye å tenke på den siste tida. Jeg synes permisjonen er en grei løsning for laget, og jeg har full forståelse for at Åge valgte å gi seg.

- Det er naturligvis synd at klubben mister en så bra trener, men med en så dyktig assistentrener som Erik Brakstad, frykter jeg ikke for lagets framtid, sier keeper-Bakke. # SLUTTER: Åge Hareide kommer ikke til å lede laget sitt på Nye Molde stadion neste sesong. I går fikk han innvilget permisjon som varer ut kontraktstida. # Foto. PER TORMOD NILSEN

Hele Norges coronakart