Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Max Verstappen lei av kommentarer om egen kjørestil

Lei spørsmål: Om jeg får noen til, kommer jeg kanskje til å skalle til noen

Max Verstappen er frustrert over gjentatte spørsmål om hans gjentakende krasjer i årets Formel 1-sesong

MISFORNØYD: Max Verstappen er lei av spørsmål om krasjene sine i årets sesong. Foto: Charles Coates/Getty Images/AFP/NTB scanpix
MISFORNØYD: Max Verstappen er lei av spørsmål om krasjene sine i årets sesong. Foto: Charles Coates/Getty Images/AFP/NTB scanpix Vis mer

En frustrerende sesongstart med flere utkjøringer og krasjer har gjort Formel 1-stjerneskuddet Max Verstappen stadig blir spurt om egen kjørestil og om han må endre på noe. Det har nederlenderen sett seg ordentlig lei av.

Verstappen har måttet tåle mye kritikk, blant annet fra legenden Niki Lauda, innledningsvis denne sesongen etter flere hendelser i de første racene. I Monaco sist hadde hans Red Bull-lag den beste bilen hele helgen, men Verstappen mistet muligheten til å kjempe om en seier da han måtte starte bakerst etter en krasj på siste treningsrunde gjorde at bilen ikke var klar til kvalifiseringen.

Løpet ble i stedet vunnet av lagkompis Daniel Ricciardo som nå har tatt over dobbelt så mange poeng som Verstappen så langt denne sesongen, og ligger hele 75 poeng bak Lewis Hamilton som leder Formel 1 sammenlagt.

- Skikkelig lei

Da Verstappen onsdag ble spurt om hva han skulle gjøre annerledes før helgens konkurranse i Montreal var Verstappen klar på at han ikke ville endre på egen stil.

- Jeg skal ikke kjøre i veggen! Så enkelt er det. Jeg trenger virkelig ikke å endre tilnærmingen min, det handler bare om å ha litt mer finesse. «Shit happens» innimellom, sa Verstappen på pressetreffet før helgens Formel 1-stevne, ifølge ESPN.

Da han fikk et tilnærmet likt spørsmål dagen etter smalt det så fra 20-åringen.

- Jeg begynner å bli skikkelig lei av alle spørsmålene. Jeg tror at om jeg får noen til, kommer jeg kanskje til å skalle til noen.

Så la han til:

- Jeg blir skikkelig lei av alle kommentarene om at jeg må endre på hvordan jeg kjører. Jeg kommer aldri til å gjøre det, fordi det brakte meg til hvor jeg er i dag, sa Verstappen.

Seks løp – seks hendelser

Det har ikke vært mye å skrive hjem om i år for Verstappen, som skrev historie da han debuterte i Formel 1 allerede som 17-åring.

I samtlige av de seks rundene denne sesongen har Verstappen vært involvert i hendelser til ødeleggelse for seg selv og andre. Verstappen har blant annet kollidert med samtlige av de tre største sammenlagtfavorittene. I Bahrain krasjet han med Lewis Hamilton, løpe etter i Kina krasjet han da han forsøkte å kjøre forbi Ferraris Sebastian Vettel, mens i Aserbajdsjan krasjet han med lagkamerat Daniel Ricciardo slik at begge måtte gi seg.

Verstappen sier til BBC at han ikke har brukt særlig mye tid på å analysere hva som har gått galt.

- Jeg ser egentlig aldri særlig tilbake på ting, for man får ikke endre på det. Tingene du kan endre og ha innflytelse på er det som ligger foran deg og det er hva jeg alltid forsøker å gjøre.

Verstappen avviser også at han trenger hjelp fra nye personer for å komme seg ut av trøbbelet som har plaget ham så langt i 2018.

- Jeg er fornøyd slik jeg er. Så klart er jeg ikke fornøyd med hvordan sesongen har gått så langt, men jeg vet ganske godt hva som har gått galt, og har fantastiske folk rundt meg som alltid støtter meg.

- Jeg tror ikke jeg trenger mer hjelp utenfra. Jeg har vist de siste åra at jeg vet hvordan man gjør dette. Det er bare slik det er i år, noen ganger er livet sånn – og du ser det også i andre idretter, sier Verstappen til BBC.

Verstappen får en ny sjanse til å unngå uhell søndag da Montreal arrangerer Canadas Grand Prix.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media