FEIL: Det er avdekket feil ved helikopteret som for snart tre uker siden gikk i bakken og tok med seg Leicester-eieren Vichai Srivaddhanaprabha og fire andre i døden. Foto: James Wilson/Sportimage via PA Images/NTB Scanpix
FEIL: Det er avdekket feil ved helikopteret som for snart tre uker siden gikk i bakken og tok med seg Leicester-eieren Vichai Srivaddhanaprabha og fire andre i døden. Foto: James Wilson/Sportimage via PA Images/NTB ScanpixVis mer

Leicester-eierens helikopter hadde teknisk feil

Etterforsker fortsatt årsaken til dødsulykken.

Det er avdekket feil ved helikopteret som for snart tre uker siden gikk i bakken og tok med seg Leicester-eieren Vichai Srivaddhanaprabha og fire andre i døden.

Ifølge den britiske flyhavarikommisjonen (AAIB) skulle helikopteret ha dreid til venstre da piloten trykket på en fotpedal, men det gikk i stedet til høyre. Det skriver BBC.

AAIB opplyser at man fortsatt etterforsker hvorfor piloten mistet kontrollen på helikopteret. Det kan være flere årsaker til styrten. Blant annet blir bakpropellen undersøkt.

Leicester-eierens helikopter hadde vært i luften flere ganger under ulykkesdagen 27. oktober. Srivaddhanaprabha og fire andre passasjerer skulle til Stansted-flyplassen i nærheten av London etter Leicesters 1-1-kamp mot West Ham i Premier League.

Så langt kom de ikke. Helikopteret lettet fra midtsirkelen på Leicesters kamparena, men like etter begynte det å spinne og styrtet ned på en parkeringsplass.