OVERLEGNE: Leicester og Jamie Vardy leder Premier League med ti poeng. Foto: NTB Scanpix
OVERLEGNE: Leicester og Jamie Vardy leder Premier League med ti poeng. Foto: NTB ScanpixVis mer

Leicester kan bli den mest suverene vinner på 16 år

Den gang vant Manchester United med 18 poeng ned til Arsenal.

Leicester sensasjonelle seriegull ble en realitet allerede 2. mai, men laget har flere mål å jakte på sesongens siste dag.

Før den siste seriekampen har mannskapet til Claudio Ranieri et forsprang på ti poeng ned til Tottenham. Dermed har klubben mulighet til å bli den mest overlegne Premier League-vinneren siden 2000.

Den gang vant Manchester United med 18 poeng ned til Arsenal på annenplass. Siden da har Chelsea vunnet med 12 poeng på Arsenal i 2005, men den poengsummen kan Leicester overgå søndag om laget vinner samtidig som Tottenham taper mot Newcastle.

Jamie Vardy har også et personlig mål å jakte da han kan vinne prisen som sesongens toppscorer. Tottenhams Harry Kane har scoret 25 mål denne sesongen, mens Vardy og Manchester Citys Sergio Agüero følger like bak med 24 fulltreffere.

- Vi vil holde vår seiersrekke gående og gå for å hente tre nye poeng. Skulle det betyr at jeg underveis scorer et mål eller to, er det bare bra, sier Vardy til Leicesters hjemmeside.

Han er allerede kåret til årets spiller i Premier League av engelske fotballjournalister.

- Det er en utrolig stor ære og det er et symbol på at vi som lag har gjort det bra. Jeg ville aldri kunne oppnå denne prisen uten mine lagkamerater og min manager, sier han.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.