Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Champions League:

Leicester med svært brukbart resultat i kvartfinalen

Håper om semifinale lever.

BRUKBART RESULTAT: Leicester tapte 1-0 på bortebane. Det lover godt foran returoppgjøret i England.Her er Leicesters Marc Albrighton mot Atleticos Koke. Foto: AP Photo / Paul White / NTB Scanpix
BRUKBART RESULTAT: Leicester tapte 1-0 på bortebane. Det lover godt foran returoppgjøret i England.Her er Leicesters Marc Albrighton mot Atleticos Koke. Foto: AP Photo / Paul White / NTB Scanpix Vis mer

Leicester gikk på et knepent 0-1-tap borte mot Atlético Madrid i onsdagens kvartfinale, men mesterligaeventyret lever fortsatt for Englands overraskelseslag.

Premier League-mesteren fra i fjor hadde ikke mye å by på i den spanske hovedstaden, men selv uten sin kaptein og stopperkjempe Wes Morgan (ryggskade) lyktes de blåkledde likevel med å få med seg et levelig resultat hjem til tirsdagens returkamp.

Antoine Griezmann scoret kampens eneste mål på et omdiskutert straffespark etter 28 minutter. 26-åringen ventet ut Leicester-keeper Kasper Schmeichel og sendte dansken feil vei.

I forkant ble Griezmann felt av Marc Albrighton etter en saftig Atlético-kontring. Den svenske dommeren Jonas Eriksson mente forseelsen skjedde innenfor 16-meteren, men TV-bildene viste at det var en diskuterbar avgjørelse.

Skuddvillig

Straffescoringen kom på et tidspunkt da Leicester var i ferd med å spille seg litt inn i kampen etter en svært forsiktig start på Vicente Calderon.

Gjestene fra England fikk nemlig knapt kjenne på ballen i åpningskvarteret. Atlético styrte spillet for alle pengene, og Koke holdt også på å gi hjemmelaget en drømmestart. Etter bare fire minutter skjøt midtbaneprofilen fra 20 meter og traff stolpen.

Diego Simeone hadde tydelig gitt spillerne sine beskjed om å skyte ofte. Hjemmelaget prøvde seg ofte på distanseskudd mot et lavtliggende Leicester-lag. Sju minutter før pause var Koke igjen nær å få stjernetreff, men denne gangen strøk skuddet lengste kryss.

Kontroll

Leicester hadde som ventet en klar kampplan om å sende Jamie Vardy løpende på kontringer i bakrom, men Atlético Madrid hadde gjort leksen sin. Den engelske landslagsspissen fikk svært lite å jobbe med.

Heller ikke Riyad Mahrez fikk enkle arbeidsforhold. Leicesters playmaker ble stoppet gang på gang av Filipe Luís.

Etter en time ville Mahrez ha straffe, men Eriksson lot korrekt spillet gå videre. 26-åringen konstruerte situasjonen selv og kastet seg lett ned.

Like etter kom Fernando Torres til en stor sjanse for Atlético. Den tidligere Liverpool-stjernen skaffet seg rom, men skled i avslutningsøyeblikket.

Leicester virket kjørt mot slutten, men kjempet innbitt og sikret seg et resultat som holder på spenningen til returoppgjøret i England.

(NTB)