Leicester mot konkurs

Fotballklubben Leicester i engelsk 1. divisjon, ønsker å bli satt under administrasjon for å få orden på økonomien.

Klubben rykket ned fra eliteserien for et halvt år siden. Det har ført til krise, og nå håper klubbledelsen at det skal være mulig å få orden på de økonomiske problemene dersom klubben får ønsket sitt oppfylt.

- Sterkt press fra kreditorene og det faktum at det ikke har vært mulig å komme til enighet med dem vi skylder penger, har gjort at administrasjonen vår må be om hjelp utenfra, heter det i en melding til London-børsen.

Nå vil klubben be Londons høyesterett om å bli satt under administrasjon.

- Direktørene vår tror at det vil være mulig å få til en refinansiering dersom klubben blir satt under administrasjon. De har arbeidet i tre måneder med å få til det, men har ikke lykkes, heter det videre i en skriftlig uttalelse fra klubben.

Leicester er den største og mest profilerte klubben som har fått problemer som følge av kollapsen i TV-avtalen med ITV Digital. Klubben, som ligger på tredjeplass i 1. divisjon hittil i sesongen, har nettopp tatt i bruk en ny stadion til 35 millioner pund. Låneopptaket i forbindelse med denne investeringen er på 28 millioner pund (370 millioner kroner).

Spillerne har gått med på at en prosentvis andel av lønna kuttes for å hjelpe klubben på fote igjen, og klubbens aksjer ble suspendert fra børen 10. oktober.

NTB