Leicester sjokkerte Arsenals stjernegalleri

Fortsetter å imponere.

 UTLIGNET:  Leicesters Leonardo Ulloa sikret ett poeng. FOTO: NTB Scanpix
UTLIGNET: Leicesters Leonardo Ulloa sikret ett poeng. FOTO: NTB ScanpixVis mer

Alexis Sánchez scoret sitt første Premier League-mål, men det holdt ikke for Arsenal i 1-1-kampen borte mot Leicester søndag.

«Gunners» fikk det tøft og slet med å bryte ned hjemmelagets solide forsvar. Gjestene skapte knapt med sjanser før pause, men scoret likevel først. Etter 20 minutter hamret storkjøpet Sánchez inn en retur fra keeper Kasper Schmeichel i åpent mål.

Hele situasjonen oppsto da Santi Cazorla slo en utsøkt lobb over Leicester-forsvaret. Yaya Sanogo tok imot ballen, men så ut til å spolere angrepet med en svak avslutning. Den franske spissen ble reddet av at Schmeichel var uheldig og slo ballen perfekt i føttene på Sánchez, som enkelt gjorde 1-0.

Chileneren scoret bare noen dager etter at han åpnet målkontoen i Arsenal-trøya. I midtuken sendte han klubben til mesterligaens gruppespill i 1-0-seieren over Besiktas.

Hodemål Arsenal kunne ikke glede seg over ledelsen i mer enn to minutter. På et perfekt innlegg fra venstre stanget en ruvende Leonardo Ulloa kontant inn Leicesters utligningsmål.

Gjestene fra London viste tidvis defensive svakheter søndag. Forsvarsspillet var ikke så solid som Arsenal-manager Arsène Wenger kunne være komfortabel med. Tidlig i annen omgang hadde Ulloa en supersjanse til å bli tomålsscorer, men argentineren skjøt ballen i nettveggen.

Framover på banen så det bedre ut for Arsenal etter pause. I det 51. minutt strøk en markkryper fra Cazorla stolpen, mens Sanogo kort tid senere var alene med Schmeichel. Dansken gjorde seg stor og ryddet unna.

Middelmådig borteform Seks minutter før slutt kastet Leicester bort en gyllen kontring. Innbytter Jamie Vardy gikk på et stormende løp, men en løs og noe meningsløs tversoverpasning til David Nugent ødela det som kunne blitt en stor scoringsmulighet.

 MÅLSCORER:  Alexis Sanchez scoret igjen for Arsenal. Foto: NTB Scanpix
MÅLSCORER: Alexis Sanchez scoret igjen for Arsenal. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Etter tre serierunder står Arsenal med fem poeng. London-klubben må heve borteformen om den skal kjempe om seriegull. Wengers menn har kun vunnet tre av sine ti siste Premier League-kamper på fremmed gress.

Leicester kan på sin side være fornøyd med seriestarten. Opprykkslaget har plukket to poeng fra oppgjør mot knalltøff motstand i Everton, Chelsea og Arsenal.

(NTB)