Leicester-spillere settes fri

De voldtektsmistenkte fotballstjernene slipper ut mot kausjon. Men de må trolig tilbringe ei natt til i arresten.

De tre Leicester-spillerne Frank Sinclair, Keith Gillespie og Paul Dickov ble i kveld besluttet satt fri fra spansk varetekt.

Fortsatt mistenkte

De tre er fortsatt mistenkt for seksuelle overgrep, men slippes løs mot å betale en ukjent kausjonssum.

Det opplyser deres spanske forsvarer Ana Ruiperez, melder nyhetsbyrået AP.

Fotballstjernene har sittet seks dager i varetekt, siktet for å ha brutt seg inn på hotellrommet til tre tyske kvinner, og forgrepet seg seksuelt på dem.

Overfallet skal ha skjedd på et luksushotell i La Manga i forrige uke. Ifølge kvinnene deltok hele ni av lagets spillere i det angivelige sex-overgrepet.

En av de ni er nå helt utenfor mistanke, mens åtte fremdeles etterforskes. Bare jamaicanske Sinclair, nord-irske Gillespie og skotske Dickov ble varetektsfengslet forrige fredag, fordi de tre ifølge kvinnene skal ha vært mest aktive.

Til tross for løslatelsen må trolig spillerne tilbringe natt til fredag i arresten, inntil kausjonsprosessen er ferdig.

Bodø/Glimt-spiller trukket inn

Bodø/Glimt-spilleren Ville Lehtinen (25) ble tidligere i dag trukket inn i sexskandalen.

Overfor den britiske avisa The Mirror innrømmer Lehtinen at han hadde sex med et av de angivelige ofrene.

- Etter at vi hadde hatt sex tok kvinnen på seg miniskjørtet igjen, tok på makeup og returnerte til hotellbaren der hun senere ble sett dansende sammen med Leicester-spilleren Frank Sinclair, sa Lehtinen i intervjuet med den britiske avisa.

Lehtinen sier han håper at forklaringen hans kan være relevant for politiets etterforskning.

I etterkant av avisintervjuet ble Lehtinens kalt inn på teppet til Bodø/Glimt. Etter en times møte ble det klart at klubben ikke akter å straffe finnen, men de beklager at finnen har dratt Bodø/Glimt inn i sexskandalen.

- Han har ikke brutt nevneverdig med reglene i Glimt, sa sportslig leder Tor-Ove Falch til Dagbladet.no tidligere på torsdag.

SETTES FRI: Keith Gillespie, Frank Sinclair, og Paul Dickov blir løslatt mot kausjon. Her er Gillespie i kamp mot Magne Hoseth under landskampen mellom Nord-Irland og Norge 18. februar i år.