JUBLET: Leicester spillerne snudde 0-2 til 3-2 mot Aston Villa. Her feirer Jamie Vardy utligningen åtte minutter før full tid. Foto: Scanpix
JUBLET: Leicester spillerne snudde 0-2 til 3-2 mot Aston Villa. Her feirer Jamie Vardy utligningen åtte minutter før full tid. Foto: ScanpixVis mer

Leicester-spillerne ofret «alt» i utrolig snuoperasjon

Overraskelseslaget på andre plass i Premier League.

• Leicester - Aston Villa 3-2 (0-1)

(Dagbladet): Et heroisk Leicester-comeback i ettermiddagens lokaloppgjør mot Aston Villa gjør at Claudio Ranieris blåkledde mannskap avanserer til andre plass på Premier League-tabellen.

Det var bortelaget fra Birmingham som tok ledelsen, både 0-1 ved Jack Grealish og 0-2 ved Carles Gil, men 18 minutter før full tid startet Leicester-back Ritchie De Laet på en utrolig snuoperasjon som Jamie Vardy og debutanten Nathan Dyer var med på å fullføre like før slutt.

- Det er en fantastisk følelse. Det viser karakteren i laget. Vi beholdt hele tiden troen, sier Ranieri i et intervju vist på TV 2.

Havnet under Han fikk se over 35 000 forventningsfulle tilskuere fylle King Power Stadium til randen. De fleste av dem håpet å se hjemmeyndlingene Riyad Mahrez og nevnte Vardy herje med den gjestende klubbens forsvarere.

OFRET SEG: Dyer gikk i bakken etter en kollisjon med Aston Villas keeper etter å ha headet inn 3-2-målet. Foto: Scanpix
OFRET SEG: Dyer gikk i bakken etter en kollisjon med Aston Villas keeper etter å ha headet inn 3-2-målet. Foto: Scanpix Vis mer

Det var imidlertid Aston Villas stjerneskudd som viste seg fram først.

Seks minutter før pause skrudde Grealish ballen i det lengste hjørnet fra buen på 16-meteren. Og et drøyt kvarter ut i andre omgang viste lagkamerat Carles Gil at han hadde latt seg inspirere av 20-åringen:

På frekt, utsøkt og enda mer spektakulært vis enn Grealish bøyet også spanjolen ballen i mål.

«Dyret» våknet Stilingen var 0-2 i Villas favør, men da kampuret bikket 71 spilte minutter våknet Leicester-spillerne for alvor. Som et sulteforet dyr jaget blåtrøyene motstanderne over hele banen - på jakt etter scoringer.

Til slutt fikk Leicester tre av dem, noe som gjør lagets drømmestart definitivt er et faktum. Mens De Laet og Vardy scoret de første, ofret Dyer seg da han kastet seg inn i en duell med Aston Villa-keeper Brad Guzan i kampens siste ordinære spilleminutt.

Først fikk Dyer hodet på ballen, så tyngden av den amerikanske keeperens kropp i hodet. Lynvingen kom seg imidlertid på beina igjen, og fikk både et mål og tre poeng i retur for heltedåden.

- Det var en god følelse. Jeg var omtåket, men jeg var ikke bevisstløs, forteller Dyer selv om den avgjørende situasjonen i forkant av 3-2-målet.

Mahrez glitret I tillegg til den nevnte trioen, spilte Mahrez igjen en stor kamp. Tidvis glitrende, tidvis usynlig i første omgang, men etter hvilen viste mannen fra Algerie hele sitt fremragende repertoar.

- Det var en vanskelig kamp, spesielt i første omgang, men i andre halvdel scorer vi tre fantastiske mål, sier Mahrez, som får skryt av TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.

- Det er fantastisk å se på Riyad Mahrez om dagen. Ingen scoringer i dag, men han har vært veldig sentral på Leicesters mål, sier Alsaker.

SCORET: Ritchie De Laet reduserte til 1-2 18 minutter før full tid. Foto: Scanpix
SCORET: Ritchie De Laet reduserte til 1-2 18 minutter før full tid. Foto: Scanpix Vis mer

Med Leicesters tredje seier for sesongen går laget forbi kanoner som Manchester United og Arsenal på tabellen. Opp til ledende Manchester City skiller det fire poeng.

- Ranieri leder det eneste laget som sånn noenlunde holder følge med Manchester City. Det var en fantastisk match, konstaterer en lettere andpusten Alsaker.

TRAFF PERFEKT: Jack Grealish skrudde ballen rundt hele Leicester-forsvaret og i mål seks minutter før pause. Foto: Scanpix
TRAFF PERFEKT: Jack Grealish skrudde ballen rundt hele Leicester-forsvaret og i mål seks minutter før pause. Foto: Scanpix Vis mer