BLE IKKE HØRT: Ahmed Musa ville ha straffespark, men dommeren var ikke enig. Foto: John Sibley / Reuters / NTB Scanpix 
BLE IKKE HØRT: Ahmed Musa ville ha straffespark, men dommeren var ikke enig. Foto: John Sibley / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Leicester-spillerne raste mot dommeren - følte seg snytt for to straffespark

Målløst da Leicester møtte Arsenal. 

Leicester kunne fått to straffespark, men måtte nøye seg med 0-0 mot Arsenal. Dermed står begge lagene uten seier etter to runder i Premier League.

Arsenal-manager Arsène Wenger måtte tåle mye kritikk etter at laget hans slapp inn fire mål og tapte 3-4 for Liverpool i serieåpningen på hjemmebane.

Med Laurent Koscielny tilbake på stopperplass holdt Arsenal nullen mot Leicester, men London-laget var heldig som ikke fikk straffespark mot seg mot den regjerende seriemesteren.

Drinkwater ville ha straffe

Hjemmelaget tordnet nemlig mot dommer Mark Clattenburg, da han valgte å overse Koscielnys felling av Danny Drinkwater innenfor 16-meteren i første omgang.

– Jeg tror jeg fikk en tupp på ballen, så jeg synes ikke det var straffespark, forsvarte Koscielny seg overfor BT Sport.

– Jeg hadde ikke gått i bakken hvis det ikke var kontakt, kontret Drinkwater.

To minutter før hvilen ble innbytter Ahmed Musa hektet av Héctor Bellerín, men nok en gang valgte Clattenburg å ikke dømme straffe.

– Det er vanskelig å si. Min filosofi er at det er straffespark når dommeren blåser i fløyta, og sånn er det, sa Claudio Ranieri til BBC.

Leicester-manageren var strålende fornøyd med hvordan laget hans fremsto mot Arsenal.

– Vi slapp ikke inn mål, vi holdt tett og skapte gode målsjanser. Det endte uavgjort, men jeg tror fansen nøt kampen, sa italieneren.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Gikk for seier

Wenger valgte nok en gang å starte med EM-spillerne Mesut Özil og Olivier Giroud på benken. Begge kom inn da Arsenal jaget seier mot slutten.

– Vi ønsket å vinne kampen. Vi ga alt vi hadde for å vinne kampen. Etter å ha sluppet inn fire mål, leverte vi en god kamp defensivt. Leicester ble ikke seriemester uten grunn. Det er et velorganisert lag.

Gode sjanser

Sjansemessig skapte lagene like mye i løpet av kampen, men det ble bare nesten.

Santi Cazorla var nær på et frispark fra venstre som fikk en lei sprett rett foran Leicester-keeper Kasper Schmeichel, men dansken slo ballen ut til hjørnespark, mens Riyad Mahrez skjøt over på et frispark etter hvilen.

Da det gjensto rundt 20 minutter av kampen fikk både Jamie Vardy og Theo Walcott sine muligheter fra skrå vinkel i hver sin ende av banen. Vardy sendte ballen utenfor, mens Walcott skjøt rett på Schmeichel.

På overtid fikk nevnte Musa en god sjanse til å gi Leicester seieren i sin første hjemmekamp, men misbrukte muligheten.

Kampen endte 0-0, og dermed står begge lagene med ett poeng etter to serierunder. Leicester tapte for Hull forrige helg.

Nampalys Mendys, spilleren som erstattet Ngolo Kanté, gikk for øvrig av banen med skade. Det er usikkert hvor alvorlig skaden er.

(NTB)