Leicester-spissens bom fikk Twitter til å eksplodere

Kelechi Iheanacho er både elsket og hatet etter hans innhopp mot City på søndag.

BOMMET CITY TIL LIGAGULL? Kelechi Iheanacho hadde et grusomt innhopp da han bommet på en gigantsjanse mot Manchester City. Foto: REUTERS / Phil Noble / NTB Scanpix
BOMMET CITY TIL LIGAGULL? Kelechi Iheanacho hadde et grusomt innhopp da han bommet på en gigantsjanse mot Manchester City. Foto: REUTERS / Phil Noble / NTB ScanpixVis mer

Manchester City tok nok et steg mot Premier League-tittelen etter at de slo Leicester City 1-0 på Etihad Stadium. Et fantastisk langskudd fra Vincent Kompany stjal overskriftene hos de fleste avisene, naturlig nok.

Men det er ikke bare Citys kaptein som er på andres lepper etter kampen. Også Leicester-spiss Kelechi Iheanacho har fått oppmerksomhet etter kampen. Han var en del av Manchester City og deres akademi fram til han valgte å gå til Leicester i 2017.

Og det er nettopp linken til Manchester City som har vært et tema etter mandagens kamp. For scenarioet så slik ut: Manchester City ledet 1-0 da det var spilt 86 minutter. Så spilles Iheanacho alene med keeper. Nigerianeren svarte med å levere en vanvittig bom, der ballen gikk langt til venstre utenfor mål.

Denne bommen kan være tittelavgjørende for Manchester City, som ligger ett poeng foran Liverpool.

Etter den vanvittige missen eksploderte Twitter:

Øyvind Alsaker, som kommenterte kampen for TV 2, er ikke av samme oppfatning som mange andre var på sosiale medier.

- Det er jo en fryktelig bom, men jeg mener det er meningsløst å snakke om at det er med vilje. Sånn ser jeg ikke på det i det hele tatt, sier Alsaker til Dagbladet.

Alsaker sier videre at han tror ikke at Iheanacho hadde tittelkampen i tankene da han var alene med Ederson, men heller at det rett og slett var en meget svak avslutning.

- Han prøver å sette ballen der pasningen kommer fra. Men han burde heller ha rullet ballen i høyre hjørne i stedet, mener TV 2s kommentator.

Iheanacho spilte altså for Manchester City fram til 2017. Der endte han opp med tolv mål på 46 kamper. I Leicester står han med fire mål på 51 kamper.

- Jeg tror han viste der at det var en grunn til at City solgte ham, mener Alsaker.