I FULL FYR: Slik så det ut etter krasjet. Foto: Scanpix
I FULL FYR: Slik så det ut etter krasjet. Foto: ScanpixVis mer

Leicesters eier bekreftet omkommet i helikopterulykke

Leicesters eier Vichai Srivaddhanaprabha mistet livet da hans private helikopter styrtet utenfor klubbens stadion lørdag, bekrefter klubben søndag kveld.

Srivaddhanaprabhas helikopter traff bakken på en parkeringsplass utenfor stadion, like etter kampen mot West Ham. Ulykken førte til et flammehav som var synlig på lang avstand.

- Det er med stor fortvilelse og hjertesorg at vi bekrefter at vår styreformann, Vichai Srivaddhanaprabha, er blant dem som på tragisk vis mistet livet lørdag kveld da et helikopter som fraktet ham og fire andre peroner krasjet utenfor King Power Stadium. Ingen av de fem om bord overlevde, heter det i en uttalelse ifølge NTB.

Klubben skriver videre at tankene nå går til Srivaddhanapraphas familie og familien til de øvrige som omkom i styrten. Samtidig omtales dødsfallene som «et ubeskrivelig tap».

– I Kun Vichai har verden mistet en stor mann. En mann av godhet, av generøsitet og en mann hvis liv var definert av den kjærligheten han hadde til sin familie og alle dem han ledet med suksess. Leicester City var en familie under hans lederskap, heter det i uttalelsen.

Vitner sa i etterkant av ulykken til Sky Sports News at de hadde hørt en høy «mekanisk lyd» kort tid før helikopteret begynte å rotere og miste høyde. Daily Telegraph snakket også med øyenvitner.

- Det var flammer over alt. Det var forferdelig å se dette skje rett foran øynene våre, sier de til avisa.

Etter en omfattende innsats, fikk brannmannskaper etterhvert slukket flammene.

I tillegg til Srivaddhanaprabhas, skal hans datter, to piloter og en så langt ikke identifisert person ha vært om bord.

Sperret av område

Stadion og området omkring ble sperret av kort tid etter at helikopteret traff bakken. The Guardian skriver at supportere hastet vekk fra stedet, og ifølge avisa ble keeperen Kasper Schmeichel observert oppløst i tårer.

Det ble tidlig klart at det dreide seg om en alvorlig hendelse. Allerede kort tid etter at helikopteret styrtet, gikk fotballklubben ut med følgende beskjed: Vi bistår Leicestershire politi og nødetatene med håndteringen av en stor ulykke ved King Power Stadium.