Leiesoldaten sikret Lyn-seier

- Deilig å score i byderbyet, sier matchvinneren.

• Lyn - Vålerenga minutt for minutt

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Lyn - Vålerenga 2-1. Før kampen snakket Lyn-fansen om spøkelset som har hjemsøkt Vålerenga i nesten 25 år, og sørget for at VIF ikke hadde slått naboen i toppserien siden 29. juli 1981.

To mål av Henrik Dahl og Ahmad Elrich sørget for at dette marerittet fortsetter for de blårøde.

Og nå er de regjerende seriemesterne oppe i åtte kamper på rad (inkludert de seks siste fra i fjor), uten seier i Tippeligaen.- Det er deilig å score i et byderby. Stemningen på tribunen var som i et engelsk derby, sier Elrich til Dagbladet.no. 

Åpnet med to supermål

Og for en start vi fikk på byderbyet.

Kampen var bare tre minutter gammel da danske Allan Jepsen gikk ut til hjørneflagget for å slå en corner. Han skudde den inn med venstrefoten og ballen gikk via stanga og i mål.

For et mål!

LYN-HELTEN: Ahmad Elrich la opp til det første og scoret selv det andre. Ikke rart Henning Berg jubler. Foto: EIRIK H. URKE
LYN-HELTEN: Ahmad Elrich la opp til det første og scoret selv det andre. Ikke rart Henning Berg jubler. Foto: EIRIK H. URKE Vis mer

- Vi burde kanskje hatt en spiller på bakerste stolpe, men det er sånn som skjer. Vi har mange urutinerte spillere, sier Lyn-trener Henning Berg.

Bare tre minutter etter utliknet hjemmelaget. Ahmad Elrich sendte avgårde et flott tversoverinnlegg fra midt på offensiv banehalvdel. Henrik Dahl kom inn fra motsatt side og klinte til på direkten. Opp i nettaket over Arni Gautur Arason.

For et mål!

- Et bedritent mål. Vi mister ballen og slipper dem altfor lett til, sier VIF-trener Kjetil Rekdal.

Vålerenga hadde mest grep om det som skjedde i starten av kampen, men etter hvert tok Lyn mer over. Begge lag hadde noen gode sjanser, men manglet litt i både sistepasning og avslutning.

To i stengene

Selv om 2. omgang startet med mye etablert spill på midten, skapte begge lagene gode sjanser.

Magnus Powell bommet på et dempingsforsøk på femmeteren, og Thomasz Sokolowski hadde et skudd som sneiet stanga.

Leiesoldaten sikret Lyn-seier

Jarl André Storbæk spilte vegg med Daniel Fredheim Holm, og fyrte løs et skudd på halv volley som smalt i tverrliggeren.

17 minutter før slutt sendte leiesoldat Elrich Lyn i ledelsen.

Han stakk innover fra høyresida, ble frispilt og kom alene med keeper. Australieren plasserte ballen kontrollert under Arason.

- Jeg er veldig glad over at vi klarte å snu dette til seier. Jeg er en skapende spiller, og da er det godt å være involvert i scoringene, sier Elrich.

Men om fire kamper forsvinner han etter alt å dømme fra Lyn. Da venter VM-spill med Australia.

- Vi er ikke Barcelona ...

Jo Tessem kom alene med keeper på overtid, men skjøt rett i beina på Arason fra skrått hold.

Dermed er Lyn i øyeblikket best i by\'n. Både på tabellen og hva innbyrdes oppgjør gjelder.

- Det var utrolig deilig å vinne i kveld. Vi scorer to flotte mål, og selv om vi slet litt i starten kom vi oss etter pause, sier Henning Berg til Dagbladet.no.

Han sto skulder til skulder med sin tidligere landslagskollega Kjetil Rekdal etter kampen, og svarte på spørsmål fra pressen. Berg smilte, og Rekdal var oppgitt over å ha tapt, men likevel relativt fornøyd med spillet.

- Dette var en mangehundre prosents forbedring fra Odd-kampen, både med tanke på spill og sjanser. Dette var den beste kampen vår på lang tid, sier Rekdal.

- Hva skal dere gjøre for at det skal ende med seier neste gang?

- Vi må luke bort feil som at vi slår katastrofalt mange innlegg bak mål, og vi er for dårlige til å avslutte, sier Rekdal til Dagbladet.no.

Slik forklarer han at Vålerenga mistet grepet de hadde i starten av 1. omgang:

- Vi er ikke Barcelona, heller. Det er ikke lett å føre en kamp mot et godt lag i 90 minutter.

Debatt

Var det fortjent av Lyn slo Vålerenga i byderbyet?

MATCHVINNER: Ahmad Elrich (t.h.) avgjorde osloderbyet for Lyn. Thomas Holm og Vålerenga sliter fortsatt med å slå byrivalen.
TIDLIG LEDELSE: Allan Jepsen scoret direkte fra corner, men Lyn utliknet tre minutter etter.
DRØMMETREFF: Henrik Dahl utliknet til 1-1 med et fantastisk volleymål. Her feirer han med Tomasz Sokolowski og Magnus Powell.