Leiesoldatens aften

Publikum rev seg i håret da TILs Europa-cupskjebne skulle avgjøres på straffe. Men det var før leiesoldat Lars Hirschfeld stengte buret.

Les også: Tromsø vant straffedrama

TROMSØ(Dagbladet): Tromsø har en lei statistikk når det kommer til straffer, i fjor bommet de på fem straffer i serien, og ble slått ut av cupen på straffespark-konkuranse hjemme mot Lillestrøm.

Men i går ville TILs keeper Hirschfeld, som ble hentet inn da Knut Borch igjen ble skadet i sommer det annerledes. Publikum trodde knapt det de så.

To flotte redninger

Til tross for at Patrice Bernier, Ole Martin Årst og Lars Iver Strand bommet sine straffer, gikk TIL seirende ut av duellen. Esbjerg satte sine to første straffer bak TILs målvakt. Så var buret stengt. To baller gikk utenfor mens Hirschfeldt gjorde to strålende redninger. Selv mener han det var mest tilfedig.

-  På dette nivået går det ikke an å vente ut skyteren, her må man bare gjette og be til høyere makter om at man velger rett, mener målvakten, som ikke ser på seg selv som noen helt, sier Hirschfeld.

-  Jeg kan umulig være helten når guttene foran meg har løpt i 120 minutter.Hirschfeld reddet straffe i oppgjøret mot Vålerenga tidligere i høst. Han har kontrakt med TIL ut sesongen, og sisteskansen som tidligere har spilt blant annet i Tottenham vet ikke hva som skjer videre.

-  Det vet jeg ikke enda, så det er vanskelig å kommentere, sier han.

Bunnoppgjør neste

Men om Hirschfeldt ikke selv vil ta æren for avansementet i UEFA-cupen, var lagkameratene og trener Steinar Nilsen full av lovord.

-  Lars har en voldsom guts, og han gir 110 prosent. Det overrasker meg ikke at han blir matchvinner, sier Nilsen.  Søndag venter det svært viktige bunnoppgjøret mot Aalesund.

HELTEN: Tromsøs innleide keeper Lars Hirschfeld gjorde to strafferedninger og sendte klubben og spillerne til videre spill i Europa.