Leif Boorks elever strøk, OL-plassen glapp

Leif Boork og hans ishockeyelever var oppe til eksamen på Jordal Amfi i helgen. Men en plass i OL gikk fløyten, så innsatsen sto til klar stryk.

Det ble to klare tap, 1-5 for Ukraina lørdag og 3-7 for Hviterussland søndag. Å si at en plass i OL ikke var så langt unna er å ta veldig i.

Mer demoraliserte idrettsfolk enn det norske landslaget i ishockey etter lørdagens fadese skal man lete lenge etter. Men Tyskland klarte 1-1 mot Hviterussland lørdag kveld og ga nordmennene en ny sjanse. Det var derfor en optimistisk norsk gjeng som gikk ut mot hviterusserne søndag, med kun ett mål for øye - seier.

Sov i timen

Boorks elever hadde igjen sjansen, men sov i timen. Det vil si de første sju minutter av midtperioden. Hviterussland fikk ganske lett gå fra 0-0 til 4-0 i denne perioden av kampen, og Norges OL-drøm lå definitivt i grus.

- Jeg synes vi startet bra og var godt med i kampen. Vi var mer samlet og var optimistiske foran 2. periode. Men så skjedde dette fatale i løpet av seks-sju minutter. Vi forsøkte å komme tilbake, men det ble etter hver veldig mye cowboy-hockey av det, sa Boork.

Etter de fatale fire målene imot reduserte Trond Magnussen og Mats Trygg to ganger før siste periode. Nordmennene kunne redusert ytterligere, men fikk to til imot før Trygg gjorde sitt andre mål for kvelden. 7-3 kom i tomt bur i et desperat norsk forsøk på å spille 6 mot 5 i sluttminuttene.

Tungt

- Det er svært tungt for spillerne ikke å klare målene vi har satt. Og når man sikter såpass høyt som vi har gjort, er også fallhøyden stor, sa Boork.

Da Book tok over som landslagssjef i 1998, var det en helt klar målsetting å ta Norge til OL i Salt Lake City og til og med kjempe om medaljer! Den målsettingen var Boorks elever milelangt unna å oppnå. Samtidig betyr helgens kamper at de siste årenes sportslige løft er forsvunnet som dugg for solen.

- Det er bittert ikke å være med der de beste skal være med, sa kaptein Trond Magnussen etter at Norge misset OL-plassen.

Går glipp av midler

Uten en plass i OL går norsk ishockey glipp av rundt 2 millioner kroner fra Det internasjonale ishockeyforbundet i OL-støtte. Dessuten uteblir støtte fra Olympiatoppen.

For tiden jobber Sponsor Service med å få en «femmer» på plass i sponsorlaget. Der er fortsatt bare to aktører i rekka. Og fram til VM i Hannover i april-mai blir det nok tungt å selge norsk ishockey.

Leif Boork understreket at A-VM kanskje er av enda større betydning enn en plass i OL. Han er ikke sikker på å beholde jobben som norsk landslagssjef ut kontraktsperioden som går ut neste år.

- Sikker er man aldri i denne bransjen, sa Boork, som selv ønsker å fortsette.

- Arne (Billkvam), Torbjørn (Orskaug) og jeg skal analysere denne turneringen, og levere rapporten til ishockeyforbundet. Så er det vel opp til dem om de vil ha forandringer, sa Boork.

IKKE FORNØYD: Landslagstrener Leif Boork var slett ikke fornøyd med det han så.