Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Leif Kristian Haugen knuste (nesten) alle - ble nummer to

Kjørte seg opp ti plasser.

NUMMER TO: Leif Kristian Haugen tok en fantastisk andreplass bak Marcel Hirscher i Kransjska Gora. Foto: Gian Ehrenzeller/Keystone / AP /NTB Scanpix
NUMMER TO: Leif Kristian Haugen tok en fantastisk andreplass bak Marcel Hirscher i Kransjska Gora. Foto: Gian Ehrenzeller/Keystone / AP /NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Henrik Kristoffersen lå som nummer to etter førsteomgangen i dagens storslalåm i slovenske Kranjska Gora.

Ikke overraskende var det Marcel Hirscher som nok en gang var mannen som sto i veien for en seier for «spjælingen fra Rælingen».

22 åringens kjøring var i en klasse for seg i førsteomgangen, og det skulle bli svært spennende å se om Kristoffersen ville ta inn de 96 hundredelene på suverene Hirscher i den andre og avgjørende omgangen.

Spennende til siste slutt

Men gjennom den tykke tåka i Kranjska Gora gikk det ikke veien for Kristoffersen. Han tapte nedover tåkeløypa, og klarte ikke slå ledertiden til selveste Leif Kristian Haugen.

For Haugen var suveren i andreomgangen. Nordmannen som overrasket med bronsemedalje i VM tidligere i år, var nummer tolv etter førsteomgangen.

Så klinte han til i andreomgangen. Tida til Haugen var så god at ikke en eneste maktet å slå den. Ikke en gang Kristoffersen.

Men så var det bare suverene Hirscher igjen på toppen. Og selv om østerrikeren tapte nedover hele løypa, slo han Haugens tid med 46 hundredeler.

Dermed sikret han storslalåmkula og verdenscupen totalt.

Lovende fra Monsen

Tredjeplassen kapret svenske Matts Olsson. Henrik Kristoffersen endte som nummer elleve til slutt.

Aleksander Aamodt Kilde ble nummer 15, mens Marcus Monsen ble nummer 17.

22 år gamle Monsen fikk bestetid i andreomgangen da han kom i mål, og tok midlertidig ledelsen.

Bjørnar Neteland kvalifiserte seg ikke til andreomgangen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media