Leipheimer overtok ledertrøya

Kjørte en sterk tempoetappe.

Amerikaneren Levi Leipheimer avsluttet suverent best på den 42,5 kilometer lange tempoetappen i Vuelta a Espana onsdag og overtok ledertrøya i rittet.

Han kjørte i mål på 50.57 minutter og slo franskmannen Sylvain Chavanel med 12 sekunder. Italienske Manuel Quinziato endte på 3.-plassen. Han var 21 sekunder bak amerikaneren som kjører for det belastede Astana-laget.

Seieren på tempoetappen betydde også at Leipheimer kjører videre på den sjette etappen torsdag i ledertrøya. Men Astana og Leipheimer kan ikke hvile på laurbærene, for Chavanel ligger ikke mer enn to sekunder bak i jakten på den gylne trøya.

- Jeg følte meg veldig sterk i dag og ga det jeg hadde, men det er fortsatt Alberto Contador som er kaptein på laget. Derfor kommer jeg nok til å kjøre for ham i fortsettelsen også, sa Leipheimer etter onsdagens seier.

Etapperittet Vuelta Espana avsluttes i Madrid 21. september.

(NTB)

I GULT: Levi Leipheimer har her ikledd seg trøya som beviser at han leder. Men: - Jeg følte meg veldig sterk i dag og ga det jeg hadde, men det er fortsatt Alberto Contador som er kaptein på laget, understreker han. Foto: DANI CARDONA/REUTERS/SCANPIX
I GULT: Levi Leipheimer har her ikledd seg trøya som beviser at han leder. Men: - Jeg følte meg veldig sterk i dag og ga det jeg hadde, men det er fortsatt Alberto Contador som er kaptein på laget, understreker han. Foto: DANI CARDONA/REUTERS/SCANPIX Vis mer
Leipheimer overtok ledertrøya
KUNNE FEIRE: Den amerikanske Astana-rytteren Levi Leipheimer leder nå Spania rundt.