Leipheimer til Skandale-Astana

Følger lagkamerat Alberto Contador.

Amerikaneren Levi Leipheimer følger lagkamerat Alberto Contador til det kasakhstanske laget Astana etter Discovery Channel-kollapsen.

Amerikaneren forteller at han har inngått en toårskontrakt med det kasakhstanske laget, der Johan Bruyneel, den tidligere sportsdirektøren hans i Discovery Channel, er sjef.

TV-kanalen ønsket ikke å fortsette som sponsor for det amerikanske sykkellaget. Noen ny sponsor var det umulig å finne, og dermed gikk hele laget i oppløsningen på sensommeren.

Astana-laget ble rammet av flere dopingskandaler i sommer. Verst var det da Alexandre Vinokourov ble tatt under Tour de France. Nå er hele lagledelsen byttet ut, og Leipheimer sier han ikke er bekymret for de sakene som rammet laget.

- Dopingsakene fra i sommer bekymrer meg ikke. Nå har laget helt andre målsettinger, sier Leipheimer i en kommentar.

(NTB)

FULL FART TIL ASTANA: Alberto Contador har allerede gått til Astana, og nå følger amerikanske Levi Leipheimer samme vei. Foto: CHRISTOF STACHE/AP/SCANPIX
FULL FART TIL ASTANA: Alberto Contador har allerede gått til Astana, og nå følger amerikanske Levi Leipheimer samme vei. Foto: CHRISTOF STACHE/AP/SCANPIX Vis mer