TAP: Rosenborg tapte mot RB Leipzig og står med null poeng på to kamper. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
TAP: Rosenborg tapte mot RB Leipzig og står med null poeng på to kamper. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpixVis mer

Rosenborg - Leipzig:

Leipzig-stjerne sjokkert over Rosenborg

- Er Rosenborg så dårlige?

TRONDHEIM (Dagbladet): Rosenborg fikk bank av RB Leipzig i Europaligaen og det var aldri noen tvil om hvor poengene skulle havne i går kveld.

Tyskerne stilte b-preget - men feide likevel trønderne av banen.

RB Leipzig-kaptein Willi Orban (25) smilte bredt i pressesonen etter kampen. Og han var overrasket.

- Er Rosenborg så dårlige? Jeg vet ikke svaret, men vi spilte en bunnsolid kamp. Vi holdt på ballen og slapp dem aldri inn i kampen igjen, sier Orban til Dagbladet.

- Overraskende at dere aldri var truet?

- Både ja og nei. Vi har veldig god balanse i laget, mellom det defensive og offensive. Vi kontrollerte gjennom 90 minutter. Det var jo egentlig aldri noen tvil i denne kampen. Jeg er glad på våre vegne. Det var viktig med seier. sier Orban.

Leipzigs kantspiller Konrad Laimer var ikke imponert over Rosenborgs prestasjon.

- Vi kunne enkelt scoret fem-seks mål, sier Laimer til Dagbladet.

RBK er sist i gruppa med null poeng, Leipzig og Celtic har tre. Salzburg står med seks poeng etter 3-1-seier mot skottene.

Tøff høst

For Rosenborg ser resten av Europa-høsten tung ut. Fire kamper gjenstår - og i teorien er det 12 poeng å hente, men med to strake tap og null poeng er det bare de største optimister som drømmer om avansement.

- Jo, det ser kjørt ut nå, sier RBK-keeper André Hansen.

RBK-kaptein Mike Jensen var oppgitt etter kampen.

- Vi hadde en plan, og det så fint ut i fem minutter. Resten er elendig, sier Jensen til Dagbladet.

- Jeg er litt overrasket over at det ble så stor forskjell på lagene. Det handler om tempo, fysikk, teknikk... Vi henger etter på alt, sier Jensen til Dagbladet.

RB Leipzig stilte uten flere av sine antatt beste spillere. Spissene Timo Werner og Yussuf Poulsen ble hvilt på benken. Flere andre var igjen i Tyskland.

- De stilte reservepreget, men de har en enorm bredde. Det viste de i dag. Leipzig er et fantastisk lag som var bedre enn oss på alt, sier Mike Jensen.

Snart pause

Rosenborg møter Sandefjord i Eliteserien søndag. Etter det blir det to ukers pause i serien der RBK leder med fire poeng ned til Brann.

- Mot Sandefjord har vi sjansen til å snu det. Vi trenger en seier nå, sier Jensen.

Keeper André Hansen forteller:

- Jeg veit ikke om vi er ute av form, men vi er «på stålet» rent fysisk. Vi blir løpt mye mellom i Molde (0-1) og i dag (1-3). Det tar på fysisk og mentalt. Vi venter på spillere som kommer tilbake fra skade. Det er tøff belastning på mange, sier Hansen.

Fakta: Rosenborg – RB Leipzig 1-3 (0-1)

Lerkendal stadion

11.484 tilskuere

Mål: 0-1 Jean-Kévin Augustin (12), 0-2 Ibrahima Konate (53), 0-3 Matheus Cunha (61), 1-3 Issam Jebali (79).

Dommer: Marco Guida, Italia.

Gult kort: Even Hovland (58), Rosenborg.

Lagene:

Rosenborg (4-3-3): André Hansen–Vegar Eggen Hedenstad (Erlend Dahl Reitan fra 62.), Even Hovland, Tore Reginiussen, Alex Gersbach–Anders Konradsen, Mike Jensen, Djordje Denic (Matthías Vilhjálmsson fra 77.)–Jonathan Levi, Alexander Søderlund, Yann-Erik de Lanlay (Issam Jebali fra 68.).

RB Leipzig (4-4-2): Yvon Mvogo–Nordi Mukiele (Marcel Sabitzer fra 81.), Ibrahima Konate, Willi Orban, Marcel Halstenberg (Marcelo Saracchi fra 74.)–Konrad Laimer, Stefan Ilsanker, Diego Demme (Lukas Klostermann fra 64.), Bruma (Armindo Tué Na Bangna)–Jean-Kévin Augustin, Matheus Cunha.