- Leit at han ikke får være med

Edvald Boasson Hagen kommer til å savne Hushovd i feltet.

GODE KONKURRENTER: Edvald Boasson Hagen og Thor Hushovd er glade i å konkurrere mot hverandre. Det får de ikke muligheten til å årets Tour de France, siden Thor Hushovd nå er vraket fra BMC-laget.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
GODE KONKURRENTER: Edvald Boasson Hagen og Thor Hushovd er glade i å konkurrere mot hverandre. Det får de ikke muligheten til å årets Tour de France, siden Thor Hushovd nå er vraket fra BMC-laget. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): I dag ble Thor Hushovd offisielt vraket fra BMC-lagets Tour de France-tropp, og får ikke være med på årets store sykkefest i Frankrike.

Det syns landslagskompis og Tour-konkurrent Edvald Boasson Hagen er leit.

- Det var dumt at han ikke fikk være med. Han er en viktig mann for sykkelsporten, og det hadde vært gøy om vi kunne syklet touren sammen, sier Hagen til Dagbladet.

Med Hushovd ute av rittet får Sky-rytter Hagen en konkurrent mindre om etappeseirene i årets tour, uten at han syns det gjør saken bedre.

- Nei, jeg er mer lei for at han ikke får være med. Det hadde vært gøy å sykle sammen med ham der, sier Boasson Hagen.

Lars Petter Nordhaug synes også det er trist at Hushovd ikke stiller til start på Korsika.

- Det er klart det hadde vært best om han ble med. Han har vært og er fortsatt utrolig viktig for norsk sykkelsport, sier Nordhaug til Dagbladet.

29-åringen, som debuterer i Tour de France denne sommeren, føler seg klar for den tre uker lange styrkeprøven som venter.

- Jeg føler meg i veldig godt slag. Jeg har fått hvilt ut etter Sveits rundt, så nå er jeg klar, avslutter han.